Home News Rain Delay sa albumom izlazi na Valentinovo

Rain Delay sa albumom izlazi na Valentinovo

by Vjeran

Rain Delay sa albumom Of Blood-Red and Gold izlazi na Valentinovo

rain delay coverNovi, četvrti studijski album grupe Rain Delay imena Of Blood-Red and Gold zvanično izlazi 14.02.2015. na Valentinovo (subota). Izdavač je WebMetropolis Records iz Milana, a bend izjavljuje da je ovo njihovo ubjedljivo najkvalitetnije ostvarenje u dosadašnjem radu.

Kao konceptualni nastavak na svog prethodnika Slumber Recon, ovo djelo predstavlja zbirku kronološki raspoređenih autobiografskih i introspektivnih pjesama inspiriranih stvarnim događajima iz autorovog života. Glazbeno, kao i na ranijim radovima grupe, prisutan je sveopći fusion pristup, gjde se u jednoj pjesmi mogu čuti deathcore i neo-klasika, a već u sljedećoj blues/jazz i funk-rock, naravno sve obojeno poletnom melankolijom, već karakterističnom za RD. Tekstovi su pored engleskog jezika napisani i na mletačkom, srpskom, čak i japanskom jeziku, a sve u skladu sa podjelom uloga.


Takođe, osim osnivača i autora svih pjesama na ovom albumu Dušana Pešića (gitara/vokal), grupa ima potpuno novu postavu raindealyu odnosu na prethodni album: Nenad Mandić (gitara), Danko Radulović (bas gitara) i Antonio Maletin (bubanj).
Pored spomenutih, album odlikuju i brojni gosti iz odličnih domaćih grupa, kao što su Destiny Potato, Phobos, Vranorod, Went, Equinox, FaceOff, NoYz? i Sofie from Seattle. Posebno treba naglasiti suradnju sa kompozitorom Matijom Anđelkovićem (a.k.a. Stimpi) koji je aranžirao gudačke i horske sekcije.

Album se snimao u studiju 3×2 u Pančevu, gdje je snimatelj bio Stefan Gaćeša (inače, gitarista grupe By-Pass), a producent Dušan Filimonović (frontmen grupe Went). Cover artwork je djelo bubnjara benda, Tonija Maletina.

Pored albuma, grupa najavljuje promotivne koncertne aktivnosti, kao i skoro snimanje spota za jednu od pjesama.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: