Home ReviewsConcerts Rafalna paljba u Vintage baru

Rafalna paljba u Vintage baru

by Vjeran

Rafalna paljba u Vintage baru

Narednik Lobanja i Vod Smrti

Preksinoć je poznati thrash metal bend Narednik Lobanja i Vod Smrti promovirao svoj album Nitko neće preživjeti u Vintage baru. Prije Narednika Lobanja i Voda Smrti je nastupao dobro poznati black metal bend, Frozen Forest.

Frozen Forest je nastao 2005. godine i dosad su izdali demo “The Final Eclipse”, EP “Demonic Horns Rise” i uskoro izdaju prvi album “Ancient Ritual”. Nakon dobro poznatog intra, počinje nastup iliti ritual, kako ga nazivaju. Vintage se polako napunio da prisustvuju ovom glazbenom, a i vizualnom doživljaju, ipak je ovo već iskusan bend, čiji zvuk se može opisati kao pravi black metal. To dokazuju stvari kao što su Endless Cloud, Spider Cures Fever i Morning Star, na koju su se svi prisutni pošteno izbengali, a i tu i tamo je pao koji mosh pit. Završavajući sa Ancient Ritual, napušta nas Frozen Forest i pravi kaos se polako sprema.

Na stage u punoj opremi dolazi thrash metal sastav, Narednik Lobanja i vod smrti. Vod smrti je dosad izdao singleove Pucaj da ubiješ, Maximum Napalm, Siroče Rata, Nuklearni Nož, EP pod nazivom Trupa Trupala i sada promoviraju svoj album prvijenac Nitko neće preživjeti. Otvarajuči večer sa prvim trackom albuma, Rafalna Paljba, dugogodišnji i novi fanovi su polako počeli sa headbanganjem, dok nekolicina se počinju opako nagurivati. Atmosfera je bila ništa drugo nego paklena, tijekom koje je frontmen, Kostur Ratnik prenosio naredbe Narednika Lobanje svim prisutnim da što više šire kaos, što su dokazali najviše tijekom pjesama Pošast, Siroče rata, Nervni gas i Nuklearni nož. Uz to smo mogli poslušati još stvari sa albuma među kojima su Đavolja Utroba, Tenkovi Demoni i najistaknutiji od svih, tijekom koje su svi prisutni se mogli odmoriti od konstantnog naguravanja, Ratrovanje. Nakon Ratrovanja, atmosfera se vraća na staro sa nemilosrdnim Maximum Napalm i, naravno, dobro poznata, Nagazna Mina. Nakon zlokobnog Grobocopa, Vod smrti nisu mogli odoljeti svim prisutnima koji su vikali “Hoćemo još”, zato za kraj su odsvirali obradu pjesme od Venoma, Witching Hour. Odličan nastup od strane bendova Frozen Forest i Narednik Lobanja i vod smrti, koji nisu nimalo razočarali i publika je definitivno ostala zadovoljna. Barem oni koji su uspjeli preživjeti.

Frozen Forest

 

Izvještaj i foto: Ivan Maršić

You may also like