Home News Prva službena fotografija nove postave Rainbowa Ritchiea Blackmorea

Prva službena fotografija nove postave Rainbowa Ritchiea Blackmorea

by Vjeran

ritchieblackmorerainbow2016official_638

Od novih članova koji se pridružuje Ritchieu je pjevač iz benda LORDS OF BLACK Ronnie Romero, klavijaturist STRATOVARIUSA Jens Johansson, bubnjar BLACKMORE˙S NIGHT-A  i basist Bob Nouveau.

Na pitanje zašto nije odlučio uzeti “više poznatog” pjevača, Blackmore je rekao: “Cijela ideja je bila naći dobre glazbenike. Naravno, bilo je mnogo poznatih imena na izboru, ali radije ću otkriti nove glazbenike koji mogu dodati novi pristup na moju glazbu. Sjajno je predstaviti nove glazbenike javnosti. “

Nastavio je: “Pjevač Ronnie Romero je potpuna nepoznanica. Ima 34 godine, a ja sam siguran da će imati veliku karijeru u ovoj sceni. Rodom je iz Čilea, ali živi u Španjolskoj. Basist  Bob Nouveau je iz Connecticuta, te Jens je poznat i cijenjen klavijaturist te je vrlo lako raditi s njim.

“Što se tiče bubnjara, imam naviku biti vrlo selektivan. Na primjer, ja ne volim raditi s showmenima. Na pozornici, trebam osjećaj i puno tih takozvanih ‘poznatih’ bubnjara često se oslanjaju na više show element nego na osjećaj.  Znam mnoge ljude koji mogu bacati svoje palice i znaju koristiti šesnaest bas bubnjeva ali su osrednji kada je riječ o glazbi. David Keith, međutim, ima veliki osjećaj za ritam. “

Blackmore je također govorio o obnovljenom interesu za klasičnim rockom i medijskoj hajci koja okružuje njegov povratak rock žanru. On je rekao:… “Ja nikada ne razmišljam o tome kako dobro ili loše stvari idu u grupi, ja samo pokušavam stvoriti glazbu standarda visoke kvalitete. Moja glazba nikad nije ušla u top ljestvice. Mislim da je najvažnija stvar je vjerovati u sebe. Mislim da je RAINBOW napravio neke nezaboravne albume, koje nisu ništa manje vrijedne od bilo kojeg  DEEP PURPLE albuma. Obje skupine su bile napredne za svoje vrijeme.

“Aspekt nostalgije svakako ima svoju ulogu u predstojećim koncertima. Neki ljudi će koristiti ovaj projekt da provjere mogu li to i dalje raditi, dok ostali će ovo vidjeti kao priliku da me vide na većoj pozornici još jednom.”

Dodao je: “Ne želim zvučati morbidno, ali ja vjerujem da misli poput ovih dolaze s godinama. Navršio sam 70 i to ima svoje mane. Imajući bolna leđa ili ukočene prste na pozornici nije zabavno. Međutim, sve to dolazi u potpunosti od sebe.

“Bilo je trenutaka, prije par godina, kada sam razmišljao o tome koliko bi bio užitak svirati neke stare pjesme opet. Međutim,  što sam više mislio o tome manje privlačno je to sve postalo. Tako je bilo dok nisam čuo za Ronniea da se cijela ideja vratila opet. On ima jak glas i njegov svježi doprinos je ono što mi je dalo posljednji poticaj. Ja sam prilično zahtjevan kad je riječ o pjevačima, ali s Ronniem apsolutno se dobro osjećam. Ovaj tip ima veliku budućnost u sceni. Njegov glas se savršeno uklapa jer on ima glas koji podsjeća na  Ronniea Jamesa Dioa ali je dovoljno svestran da također može obraditi pjesme Iana Gillana. “

Što se tiče odabira pjesama za predstojeće nastupe Blackmore je rekao: “Setlista će biti Rainbow pjesme za oko 70 posto, uključujući  “Stargazer “ , jer je očito da ju  svi žele čuti. Oko 30 posto će biti Deep Purple pjesme. Fokusirat ćemo se na najpoznatijim pjesama. Dio era će biti središnji dio koncerta, ali ćemo svirati pjesme od Joe Lynn Turner i Graham Bonnet razdoblja. Što se PURPLE-a tiče, svirat ćemo Gillan eru, ali također će igrati nešto od razdoblja Davida Coverdalea. “

Zaključio je: “Ako budemo uživali ​​i publika nam da pozitivnu vibru, onda neću isključiti mogućnost da nastavimo. Međutim, drugi krug datuma vjerojatno će se održati u 2017. godini. No presudan faktor će biti kemija unutar benda i reakcija publike. Ti koncerti će biti snimljeni, tako da ih možemo objaviti naknadno. Ali moje srce će uvijek pripadati renesansnoj glazbi “.

ritchieblackmorerainbow2016poster

Blackmore će svirati Rainbow i Deep Purple materijal na tri koncerta ove godine u Europi. U Velikoj Britaniji koncert će se održati u subotu, 25. lipnja u Genting Areni u Birminghamu. Koncert će biti Blackmoreov je prvi rock nastup u više od 20 godina u Velikoj Britaniji. Dva koncerta u Njemačkoj će se održati na Monsters Of Rock festivalu u petak, 17. lipnja u Freilichtbühne u Loreley i subotu, 18. lipnja u Festplatz sam Viadukt u Bietigheim-Bissingenu.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: