Home News Prošlo je deset godina od tragične smrti Branimira Vugdelije!

Prošlo je deset godina od tragične smrti Branimira Vugdelije!

by Mislav Mihaljević
Branimir Vugdelija

Prije deset godina, bila je to još jedna ljetna večer u Sinju, idealna za dobar provod i svirku, što je dokazano održavanjem koncerta pod imenom Resurrection na kojemu su se okupili i nastupili hrvatski metal bendovi Rising Dream, Shallow Divinity, Frivolous Stir i Embrio.

No, pjevaču Brani iz benda Embrio ta noć je bila posljednja.

Kako je koncert završio, Branimir Vugdelija je sjeo za motocikl i zaputio se prema svome domu, izgubio kontrolu tijekom vožnje i tragično ugasio svoj mladi život pred jutro 21. srpnja 2007. godine.

Iza sebe je ostavio uspomene, dragocjene snimke i boju svoga glasa po kojoj će ga se sjećati prijatelji, vjerni fanovi i svi oni kojima je poznat rad njegovog benda.

U gradu Sinju se tijekom kolovoza svake godine održava memorijal u njegovo ime na kojemu je dosad nastupao značajan broj bendova s jednakim, lijepim i humanim ciljem. Više o tome možete saznati ovdje.
Embrio

Embrio je iza sebe ostavio dva albuma – demo To My Beloved… iz 2002. i full length Gabriel’s Grief  iz 2005., a njihov specifični zvuk inspiriran je najviše goth bendovima kao što su Type O Negative, HIM i doom legendama Black Sabbath (od kojih su dobili inspiraciju za ime – Embryo, op. a.) donio im je značajnu popularnost i prepoznatljivost unutar hrvatske metal scene.

Na youtubeu se nalazi i snimka s koncerta Resurrection večer prije Branimirove smrti.

Ove informacije će vam biti sasvim dovoljne ako još niste čulo za Embrio. Kopanje po prošlosti ćemo ostaviti za neke sretnije dane, a danas ćemo se prisjetiti Branimirovog lika i djela uz zvukove koje je ostavio iza sebe.

“New day will dawn and I’ll walk away…”

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: