Home News Producent Rick Rubin o Slayerovom Reign In Bloodu: “Jako mi se sviđaju solaže na tom albumu jer nemaju nikakve veze s glazbom; bit je samo u brzini”

Producent Rick Rubin o Slayerovom Reign In Bloodu: “Jako mi se sviđaju solaže na tom albumu jer nemaju nikakve veze s glazbom; bit je samo u brzini”

by Vjeran

Producent Rick Rubin o Slayerovom Reign In Bloodu: „Jako mi se sviđaju solaže na tom albumu jer nemaju nikakve veze s glazbom; bit je samo u brzini“

rick-rubin-annotates-kanye-west-jay-z-james-blake-dangelo-and-more-on-genius-talks-about-kanyes-only-one-2

Legendarni producent Rick Rubin postao je službeni korisnik glazbene stranice “Genius”, a posljednje objave na spomenutoj stranici pružaju nam uvid u njegov rad sa umjetnicima kao što su: Metallica, Slayer, System of a Down i mnogi drugi.

O radu sa Slayerom Rubin je izjavio: “Reign In Blood snimao se u Los Angelesu u studiju koji više ne postoji. Nalazio se na Pico Boulevardu i ne mogu se sjetiti kako se zvao. Sićušni studio u kojem se danas nalazi trgovina cvijećem.

Glede pisanja, rekao bih da je album bio prilično gotov kada su ga došli snimiti. Mislim da smo po pitanju snimanja podigli ljestvicu u odnosu na ono što su snimali kao nezavisni izvođači do tada. Najviše se radilo na tehničkom aspektu snimanja. Andy Wallace bio je tehničar na albumu, što ga je definitivno naknadno dovelo do rada sa Nirvanom. Snimanje je bilo apsolutno nenormalno. Posjedovali su energiju punka s preciznošću kakvu je rijetko koji punk bend ikada imao. Bili su mnogo čvršći od punka.

Obožavam način na koji se posljednje dvije pjesme na albumu Postmortem i Raining Blood stapaju. Sjećam se misli: “Ništa ne može biti žešće i brže od ovoga“, i baš bi onda idući dio bio dvostruko žešći. Postajalo je sve luđe i luđe.

A tek solaže. Jako mi se sviđaju solaže na tom albumu jer nemaju nikakve veze s glazbom , bit je samo u brzini. Koliko brzo gitara, ili bolje rečeno bilo koji instrument može svirati. Koristit ćemo ovu gitaru jer imamo ove, no to nema veze sa sviranjem gitare ni glazbom. A i činjenica da su imali dva solo gitarista koji su razmjenjivali solaže koje nisu imale nikakvog smisla. Pomislio bih: ovo nema nikakvog smisla, i sada ću nadmašiti svih u neimanju smisla. Misliš li da je to moguće? Moguće je i ludo je.

Nevjerojatno.”

Više na tu temu: http://genius.com/RickRubin

Piše: Tonči Cvrlje

You may also like