Home SceneDemo scene Predstavljamo bend Etil

Predstavljamo bend Etil

by Vedrana Dobrić

Nakon dužeg vremena apatije i nemotiviranosti u vojvođanskoj ravnici, grupa ljudi se u studenom 2011. godine odlučila da zagrije underground prostorije Subotice. Sa brzim rifovima, agresivnim bubnjevima i humorističkim tekstovima, kako bi izmamila osmijehe na licima ljudi, je nastala skupina Etil koja je 30. kolovoza 2014. objavila izdanje “Deca neka čekaju” na kojem se nalazi 17. pjesama + bonus pjesma “Jankova krv“. Ovo izdanje možete poslušati i preuzeti posredstvom bandcamp stranice benda. 

U nastavku vam donosimo njihove četiri pjesme koje su predstavili  tijekom ljeta i jeseni. Prva od njih je “Gorged“, koja je nastala kao plod suradnje sa Goranom a.k.a. Gorghom (Distopyan Monster, Project Brainrapture, Cobis Death, Hybreed X). Ova numera, kao i tri pjesme koje vam predstavljamo u nastavku, su dio novog Etil projekta “Lokalna orgija” u kojem su  se udružili sa subotičkim bendovima i solo glazbenicima kako bi iskočili iz svih glazbenih okvira i kreirali nešto novo.

Druga pjesma je “Paganska osveta” na kojoj im se pridružio Mihailo Stajić a.k.a. Skeletor.

Treća je “Iron Lung 2.6” koja je napravljena u industrial metal maniru radi  Nebojše ĐurićaKileta (RAM, ex-All The Arms We Need).

I četvrta pjesma koju vam ovoga puta predstavljamo je hardcore/metal/rap kombinacija, gde im se uz, publici već poznatog, Mihaila Stajića pridružio i Igor Hadžalić (ex-Jumpin’ da Sky, All the Arms We Need) na basu i Slobodan Micić (ex-Horizont, All the Arms We Need) na bubnjevima.

Etil su: Clown – vokal, Darko – gitara, Muki – bas i Micko – bubnjevi.

You may also like