Home News Power metal veterani IRON FIRE objavljuju “Among the Dead” u rujnu

Power metal veterani IRON FIRE objavljuju “Among the Dead” u rujnu

by Metal Jacket
Iron Fire, metal jacket magazine

 

Iron Fire, metal jacket magazineDanski veterani power metala Iron Fire izdaju njihov osmi po redu album “Among the Dead” 26. rujna ove godine u produkciji Crime Records-a. Album će biti dostupan na CD-u, kaseti i vinilu. Kratak pregled ovog albuma možete čuti u sljedećem videu.

Želite da headbangujete kao da su devedesete? “Among the Dead” bi trebalo biti vaš očigledan izbor. Nova ponuda Iron Fire-a  je old school jer se vraća 16 godina unazad. Devedesete su proizvele poprilično power metal klasika, a “Among the Dead” je  napravljen u duhu istih. Albumi poput “Black in Mind” (Rage), “The Dark Saga” (Iced Earth) i “Better than Raw” (Halloween) bili su uzor za pravljenje ovog albuma.

Snimljeno u Death Island Studiju sa toncem Marcom Angionijem i producirano u poljskom Hertz Studiju, težina je zagarantirana.

iron Fire, metal jacket magazine

Lista pjesama:

 1. Intro (The Lost City) [CD/Cassette]
 2. Among the Dead
 3. Hammer of the Gods
 4. Tornado of Sickness
 5. Higher Ground
 6. Iron Eagle
 7. Made to Suffer
 8. The Last Survivor
 9. No Sign of Life
 10. Ghost from the Past
 11. When the Lights go out
 12. For whom the Bell Tolls (Metallica cover)  [CD/Cassette]

Biografija Iron Fire-a:

Danski power metal bend koji se najbolje prodaje je i dalje živ i kida. Prije šesnaest godina kada je počeo novi milenij, album “Thunderstorm” je udario je svijet i danas se smatra danskim power metal kultnim klasikom. Sedam albuma kasnije, bend i dalje kida tako jako kao uvijek iako je bilo nekoliko promena postave. Osnivajući član Martin Steene i njegov blizak prijatelj Kirk Backarack su pomjerili granice benda. Pored Steena i Kirka, još jedan osnivajući član im se pridružio na bojnom polju, kada se originalni bubnjar Gunnar Olsen vratio u bend 2015. poslije 15 godina odsustva. Iron Fire, dakle, tročlani sastav se i dalje drži melodičnog power metala stare škole koja je od početka svirana.  Glazba, već, nije prestala napredovati: od mračnog epic “Voyage of the Damned” i “March of the Immortals” na kojeg je uticao rock ‘n roll, do klasik power himni kao “Wings og Rage”. Iron Fire power metal uzima vrlo bukvalno i njihova glazba je oduvijek bila power, sa velikim P!

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: