Home ReviewsConcerts Povratnički koncert hard rock legendi CRNOG PERJA u Bjelovaru

Povratnički koncert hard rock legendi CRNOG PERJA u Bjelovaru

by Metal Jacket

Petak, 3.3.2017., gužva u Mario baru, 80-ak posjetitelja svih generacija došlo je poslušati Crno Perje, koje se nakon desetak  godina pauze  okupilo u obnovljenom sastavu, kako bi odsvirali dobro poznate stvari sa svoja dva albuma  “Navali narode….” ( 2000.) i “Jet Set” ( 2007.).

Zanimljivo je bilo vidjeti 20-ogodišnjake koji pjevaju te stvari i detaljno studiraju kako svira Neno Kos –
Ferzzo
, jedan od najboljih gitarista  ovih prostora. Svaki od članova banda svirao je izuzetno kvalitetno i nadahnuto.  Gitaristu i vokala Ferzzu nije uopće potrebno hvaliti, ali moram reći da je bio veliki užitak slušati ga. Same pohvale za bubnjara Nenu Borića iz originalne postave, kojeg je na nekoliko stvari zamijenio sin Adrian, sadašnji bubnjar Divljih Jagoda. Basist Damijan Milenković, sjajan muzičar, također sada svira s Divljim Jagodama, a usput i  sjajno pjeva. Dobar dio stvari otpjevao je sam Ferzzo, a jedan dio, kao i nekoliko heavy metal standarda preuzeo je sjajni Dino Jelusić, a postoji sumnja da je mlađi ženski dio publike tada došao na svoje…..

Kad takvi muzičari sviraju, razglas odjednom zvuči fenomenalno, prostor je baš savršen za svirku…. izgleda da tajna i nije u tehnologiji, koliko u umijeću. Ipak, pohvale toncu Mariu Mikoru.

Osobito su dobre reakcije bile na hitovima “Crveno zeleno”, te “Oko mene”, kao i na heavy standardima Maidena, Motorheada i Metallice, te omiljenom coveru Crnog Perja, Focusovom “Hocus Pocus”, gdje Ferzzove gitarističke kvalitete stvarno dolaze do izražaja.

Band se definitivno nije štedio, odsvirali su dva seta u trajanju preko  tri sata. Užarena atmosfera, pjevanje, ples i banganje, zabava kakvu su ljudi očito jako dugo čekali i nadaju se da će je uskoro ponoviti.

Raspitali smo se da li je ovo samo obnavljanje uspomena, ili Crno Perje misli nastaviti autorski rad, i odgovor nije bio u potpunosti negativan. Vrijeme će pokazati, a uz ovakve reakcije publike, sve je moguće.

Izvještaj i foto: Amalija Kranjec

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: