Home News Potvrđeno; System Of A Down izdaje novi album 2017.

Potvrđeno; System Of A Down izdaje novi album 2017.

by Metal Jacket
izvor: Facebook SoaD

Prošlo je skoro 12 godina otkako su System Of A Down snimili zadnji album, no čekanje novog materijala je napokon došlo kraju. U intervjuu sa Kerrang! časopisom bubnjar John Dolmayan rekao je da bend trenutno ima napisanih oko 15 pjesama za novi album. Bend je u zadnje vrijeme objavljivao mnogo “navlakuša” na društvenim mrežama te snimke jam sessiona, za što sada možemo pretpostaviti da je u stvari bilo vježbanje novoga materijala. Ovo je postalo još interesantnije bendovim bukiranjem koncerata, no sada znamo da to nije bilo jedino što se događalo. 

“Želim svakog člana benda spremnog i sretnog u vezi ovoga, to je ono što želimo postići u ovom trenutku. Na nama je, doduše, kolosalan pritisak; ipak je prošlo 11 godina od izlaska prošlog albuma, a do vremena izlaska ovoga će proći i 12. Naše sviračke sposobnosti su bolje nego ikad i stalno isprobavamo nove stvari. Ne pokušavamo snimiti novu iteraciju Toxicityja jer je to bio naš najprodavaniji album, pokušavamo snimiti nešto za novu generaciju fanova SOADa, da se vidi da ne živimo na staroj slavi.”

Dalo bi se pretpostaviti da možemo očekivati izdavanje tijekom rane 2017.-e, gledajući po Dolmayanovoj matematici. Bit će zanimljivo čuti novi materijal benda te samu promjenu stila, s obzirom na vrijeme koje je prošlo od izlaska prošlog, te na prikaz trenutne političke klime svijeta u Serjevim tekstovima.

Kad smo kod Serja, on je sam priopćio LA Weeklyju da nije 100% siguran da će novi materijali biti SOAD glazba.

“Naći ćemo se i vidjeti hoće li to biti SOAD glazba ili ne. Uostalom, tko zna? Ako jest, sjajno, ako nije, opet sjajno.”

Dakle, Serj kaže možda, Dolmayn kaže da da. Ne preostaje nam ništa nego pričekati i vidjeti.

You may also like