Home Scene Poslušajte metal/rock sastav Sink

Poslušajte metal/rock sastav Sink

by Vedrana Dobrić

Bend Sink je metal/rock sastav formiran 2012. godine u Beogradu. Nakon niza godina zajedničkog sviranja u različitim bendovima basista Dejan Bogdanović i gitarist i tekstopisac Dragan Miočinović odlučili su osnovati svoj sastav koji će svirati isključivo autorsku muziku, sa ciljem kreiranja snažne glazbe teških rifova, ritmova i angažovanih tekstova.

Vrlo brzo se bendu priključuju i ostali članovi, Stefan Stančić kao bubnjar, Miloš Mrgud Novković kao solo gitarist i Nenad Dulkan kao prvi vokal. Poslije nekoliko mjeseci sviranja bend je snimio svoj prvi demo materijal sa pet pjesama koje će se kasnije naći u nešto izmijenjenom obliku na njihovom prvom albumu.

Dulkana je u to vrijeme zamijenio Miloš Vasić sa kojim ulaze u studio i snimaju dva singla kao najavu za prvi album. Ovim singlovima započeta je suradnja sa mladom beogradskom umjetnicom Marijom Kresović Boreli koja je crtala omote za oba singla, a kasnije i za ostala izdanja benda. Singl “Tvoj svet/Zauvek i nikada” snimili su krajem 2012. godine. a godinu dana kasnije predstavili su svoj drugi singl “Trn/Tišina i ćutanje“.

Drugom polovinom 2013. godine bend otpočinje snimanje svog prvog albuma. U toku snimanja napušta ih Miloš Vasić, a poslije mukotrpnog traganja za novim pjevačem na mjesto vokala dolazi Bogdan Nikolajević koji ponovo snima sve pjesme i nastavlja dalji rad sa bendom preusmjeravajući njihov zvuk ka grungeu.

Poslije prekida suradnje sa izdavačkom kućom Miner Recordings, koja je trebala objaviti ovo izdanje, bend polovinom 2014. godine samostalno objavljuje svoj prvi album pod nazivom “Sve što nisam ja” sa deset pjesama spakovanih u četrdesetak minuta. Sa albuma su izbacili spotove za pjesme “Sve što nisam ja” i “Lakuna”, a sve ostale pjesme su promovirali putem studijskih video snimaka.

Nešto kasnije dolazi do promjene na mjestu solo gitariste i Miloša Novkovića zamjenjuje Nebojša Radovanović. Uslijedili su brojni nastupi na kojima su promovirali svoj prvi album a među značajnima su nastupi u okviru Vračar Roks festivala, nastup u Studentskom kulturnom centru, kao i niz manjih nastupa u Beogradu i okolini.

Nedavno su predstavili pjesme “Dolmen” i “Nioba” koje su snimili za vrijeme live sessiona u novosadskom studiju M. Pjesma “Nioba” govori o gordoj majici koja je imala sedmoro djece, a koja su pobijena zbog tuđe ljubomore i zavisti.

Trenutno rade na svom drugom albumu, a za 5. studeni imaju zakazan nastup u negotinskom klubu Cinema sa sastavom Revolt X. Sink su:

Stefan Stančić – bubanj
Nebojša Radovanović – gitara
Bogdan Niklajević – vokal
Dejan Bogdanović – bas gitara
Dragan Miočinović – gitara

Kontakt:

+381 64 2216664

sink2

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: