Home News Poslušajte EP “Taritiya Me” black/doom sastava Third Storm

Poslušajte EP “Taritiya Me” black/doom sastava Third Storm

by Vjeran

Poslušajte EP “Taritiya Me” black/doom sastava Third Storm

Third

Poslušajte “Taritiya Me“, novi EP švedskog black/doom metal sastava THIRD STORM, koji je 14. rujna objavljen za Dark Descent Records. Osim pjesme po kojoj EP i nosi ime, na izdanju u trajanju od preko 25. minuta, se nalazi i numera “Oath Nava Agir“. Producirao ga je Andreas Sandberg u Dead Dog Farm studiju.

THIRD STORM su formirani 1986. godine u Uppsali od strane četiri osobe koje su to vrijeme bile pod utjecajem bendova BATHORY, VENOM i HELLHAMMER. S obzirom da je u to vrijeme većina europske scene bila glam orijentirana, članovi benda su zbog svojih ludih scenskih nastupa i glazbe često bili ismijavani, pa su odlučili da bend tokom 1988. godine prestane s radom. No, u posljednih deset godina, poraslo je interesovanje za glazbu iz prošlosti, pa tako i za ovaj bend, koji je više ostao upamćen po svom imenu nego po glazbenom opusu.

Trenutnu postavu benda čine dva originalna člana, vokal Heval Bozarslan (SARCASM) i gitarist Jimmy Eriksson, kojima su se priključili gitarist David Eriksson (ANGUISH), basist Daniel Ekeroth (USURPRESS/IRON LAMB) i bubnjar Johan Ericsson. EP “Taritiya Me” je ujedno i najava njihovog novog, full-length albuma, kojeg možemo očekivati tokom 2016. Biće to konceptualni materijal i prvi dio njihove nove glazbene trilogije.

Kontakt: thirdstormsweden@gmail.com

Rad benda možete pratiti posredstvom stranica:

 

U nastavku pogledajte video za pjesmu “Oath Nava Agir“.

 

You may also like

%d bloggers like this: