Home News Poslušajte album “Birth And THe Burial” benda Act Of Defiance

Poslušajte album “Birth And THe Burial” benda Act Of Defiance

by Vjeran

Poslušajte album “Birth And THe Burial” benda Act Of Defiance

act-of-defiance-2015

Nakon što ste imali priliku da pogledate spotove za pjesme “Legion Of Lies” i “Throwback“, ovom prilikom vam donosimo i kompletan “Birth And The Burial” materijal grupe Act Of Defiance. Album je objavljen za MetalBlade Records, nedavno je postavljen na YouTube, a možete ga poslušati u nastavku.

Act Of Defiance dolaze iz Los Angelesa, a bend čine gitarista Chris Broderick (Megadeth, Nevermore, Jag Panzer), bubnjarShawn Drover (Megadeth), basista Matt Bachand (Shadows Fall) i vokal Henry Derek (Scar The Martyr).

Broderic najavljuje da u moru metal žanrova bend donosi beskompromisni metal koji bi trebao dobro sjesti svim fanovima ovog žanra. Drover i Broderic jako se dobro slažu i imaju zajednički ukus i stil u pisanju pjesama, pa se nakon odlaska iz Megadetha  rodila ideja da riffove koje nisu iskoristili upotrijebe kao bazu za pjesme novog benda. Drover potvrđuje posebnu kemiju između njega i Broderica kroz prizmu iste glazbene vizije i puta kojim žele da bend ide, radeći pjesme najbolje što mogu bez gledanja tko je pojedinačno više istaknut.

Basista Bachand poznat je po sviranju bas gitare sa šest žica ali se za potrebe benda lako prilagodio svirci sa dvije žice manje te je uz to na demo predlošku kojeg mu je Broderic poslao odradio sjajan posao na bas dionicama dodavši im dodatnu dimenziju.

Dvojac Drover i Broderic vokala su tražili između 30 pjevača na način da su poslali demo snimku na koju su trebali snimiti glas. Kako su tražili vokal koji može pokriti sve, od vrištanja, growlanja i cleana, kad su poslušali Henrya znali su da je on taj, jer kako kažu on može sve, od melodičnog pjevanja do super heavy growlanja, ali i pokriva sve između, uspješno vladajući transformacijom vokala. Ono što im se posebno svidjelo u Henryevu glasu je to što i najžešće otpjevane dionice imaju dozu melodičnog u sebi.

Na “Birth And The Burial” proširuju vlastita iskustva fokusirajući se na teže životne sudbine tako da je žestoka glazba idealna podloga. Album je sniman u Americi, u tri različite države sa tim da su Drover i Broderic ranije imali spreman demo materijal. Omot je djelo Travisa Smitha a logo benda izradio je Van Wiliams tako da su upotpunili sve prezentacijske elemente. Producirao ga je Chris “Zeuss” Haris (Rob Zombie, Hatebreed, Shadows Fall).

Drover je zaključio da im predstoji borba i dokazivanje bez osvrtanja na staru slavu kako bi ostvarili iskrenu želju da Act Of Defiance ostavi dobar trag.

Birth And The Burial“:

Throwback
Legion Of Lies
Thy Lord Belial
Refrain and Re-fracture
Dead Stare
Disastrophe
Poison Dream
Obey The Fallen
Crimson Psalm
Birth And The Burial

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: