Home News Pokrenuta peticije da se Lemmy uvrsti u periodni sustav elemenata, a Jackie i Cola se od sada zovu Lemmy

Pokrenuta peticije da se Lemmy uvrsti u periodni sustav elemenata, a Jackie i Cola se od sada zovu Lemmy

by Vjeran
Motorhead

Pokrenuta peticija da se Lemmy uvrsti u periodni sustav elemenata, a Jackie i Cola se od sada zovu Lemmy

lemmy

Time je nedavno izvijestio da su znanstvenici otkrili četiri nova kemijska elementa koji će biti dodani periodnom sistemu. Elementi još uvijek nemaju imena, a jedan znanstvenik razmatra opciju da jedan od elemenata bude nazvan Lemmium. Sve je započeto peticijom na stranici Change.org koju je pokrenuo Jon Wright iz Yorka koji se nada da će Međunarodno udruženje za čistu i primijenjenu kemiju imenovati jedan teški metal po Lemmyu. Liverpool Echo je nedavno objavio da profesor fizike na Sveučilištu u Liverpoolu, Ken Durose, podupire kampanju. Durose je inače nedavno došao na posao u majici Motorheada, a u tom trenutku nije imao pojma da je kampanja uopće pokrenuta.

Međunarodna unija za čistu i primijenjenu kemiju ima stroga pravila kada je riječ o imenovanju kemijskih elemenata. Oni moraju biti nazvani po mitološkom konceptu, mineralu, mjestu, zemlji ili znanstveniku kako bi bili prihvaćeni. Pokretač peticije, Jon Wright, smatra da Lemmy ispunjava uvjete s obzirom da jedna zvijezda već nosi ime po njemu. Peticiju možete pronaći OVDJE.

Lemmy Kilmister je u svom posljednjem intervjuu za Mirror.co.uk., dva dana prije svoje smrti, obećao da će se vratiti kao duh.

Jedan od najnovijih peticija, uz podizanje njegovog kipa, je i da se njegovo ime vječno poveže sa njegovim omiljenim pićem.

Korisnik imena @GimmeaLemmy, pokrenuo je peticiju na svjetskoj razini da se jackie i cola nazivaju Lemmy. Uz svakakve nazive za različite mješavine, od bambusa do gemišta, ovo uopće nije ni loša ideja. Peticija je započeta jućer prije malo manje od 16h u trenutku pisanja ovog teksta i već sada ima preko 3,000 potpisa. Kako će se ova peticija nastaviti te hoće li se naziv udomaćiti barem rokerima i metalcima u vokabular, vidjeti ćemo.

Peticiju možete pronaći OVDJE.

 

You may also like

%d bloggers like this: