Home News Pogledajte drum-cam Dirka Verbeurena iz Megadetha na pjesmi “Wake Up Dead”

Pogledajte drum-cam Dirka Verbeurena iz Megadetha na pjesmi “Wake Up Dead”

by Mislav Mihaljević

Sick Drummer Magazine stavio je online snimku izvedbe još uvijek svježeg, ali spremnog i uhodanog bubnjara Megadetha, Dirka Verbeurena. Na snimci uživo izvodi Megadethov klasik “Wake Up Dead” s jednog od najpopularnijih albuma benda “Peace Sells… But Who’s Buying?” iz 1986.

Dirk Verbeuren, bivši bubnjar švedskog melodic death/metalcore benda Soilwork, prvi puta je nastupio s Megadethom na prošlogodišnjem Rock On The Range festivalu.Prije njegovog dolaska, Chris Adler, bubnjar benda Lamb Of God, snimio je bubnjeve za Megadethov posljednji album “Dystopia” i isto tako odradio popriličan broj live nastupa u nadolazećim mjesecima, ukoliko mu se to nije preklapalo s obvezama u matičnom bendu.Četrdesetdvogodišnji Dirk, porijeklom iz Belgije, s trenutnom adresom u Los Angelesu, bio je član Soilworka preko deset godina, sve dok ga Adler nije predstavio Megadethu, opisavši ga “vjerojatno jednim od top tri trenutno najbolja bubnjara na svijetu.”

Megadeth

Dirk je za All About The Rock progovorio o svojim prvim iskustvima s Megadethom: “Trenutni live-set prvenstveno baziramo na albumu Dystopia, a onda uključujemo i ranije ere od Gara Samuelsona do Nicka Menze. Ti likovi stvarno imaju svoj unikatan stil. Nick mi je i bio jedan od najvećih uzora kad sam počinjao svirati bubanj. U biti, imao sam deset dana da prostudiram osamnaest pjesama. Pokušao sam uhvatiti namjeru iza bubnjarskih dionica kako bi respektirao viziju benda. Gar i Nick imali su klasični old-school swing, dok je pristup Chrisa Adlera više suvremen. Ostajem vjeran snimkama uz dodatak vlastitog groova  i instinkta. Chris mi je puno pomogao u samim počecima i na tome sam mu beskrajno zahvalan.”

Verbeurena je u Soliworku zamijenio Bastian Thusgaard iz benda The Arcane Order.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: