Home ReviewsConcerts Pioniri thrasha ovih prostora i mlade snage napunili EKS!

Pioniri thrasha ovih prostora i mlade snage napunili EKS!

by Metal Jacket

Ovaj petak u Metal Klubu EKS, pioniri thrash metala Evil Blood i mladi thrasheri KOB, prepunili su klub s iznimnom podrškom ljudi i izvrsnom energijom.

Prvi bend su mladi thrasheri KOB, koji su počeli oko 22h. Zvuk na prvoj pjesmi nije bio dobar. Vokal se čuo slabije, a gitara je dominirala u glasnoći. Nakon prve pjesme stanje zvuka se ispravilo. Tehnički jako uvježbani sa odličnom energijom i komunikacijom s publikom, bend je pokušavao oživjeti publiku jer je velik dio publike stajao jako umrtvljeno. U jednom trenutku, basist je uzeo mikrofon i počeo je motivirati publiku da malo ožive, te je izašao iz kaveza i ušao među publiku. Klub je bio pun, stanje se popravilo nakon nekoliko pjesama. Bend je svirao sve svoje pjesme sa albuma “Sinister Salvation” iz 2016. Zatvaraju koncert sa coverom koji nitko od publike nije očekivao, a to je “Glasno, glasnije” od starog splitskog hard n’ heavy metal benda Osmi Putnik.

Nakon sat vremena svirke KOB-a, izlaze pioniri thrash metala na ovim prostorima – Evil Blood. Bend ovoga puta nije bio potpuno u originalnoj (prvoj) postavi, već je umjesto Siniše Vuce na bassu bio Nenad Bego. Klub se za vrijeme koncerta prepunio te je postalo jako sparno. Odlična atmosfera sa obe strane je bila vidljiva. Bat Connan je jako dobro komunicirao s publikom. Tehnički bend nije bio dobar, ne uvježbanost je bila prisutna. Počeli bi svirati pjesmu, te nakon 20 sekundi pjesme bi stali i krenuli od početka. To je s jedne strane i razumno s obzirom da Bat Connan s Evil Bloodom svira u Škotskoj gdje ima svoju pravu postavu s kojom aktivno svira. U Splitu za splitsku publiku okupi bend sa starim članovima (manje više) i priredi jednom godišnje svirku. Ovaj koncert bio je i proslava 35. godišnjice postojanja Evil Blooda. Energija je bila odlična i bend imao 3 BIS-a.

Sve u svemu, odličan koncert i atmosfera tijekom cijele večeri. Ovakvih koncerata i eventa u Splitu dosta fali. Ovo je primjer da je moguće izvesti odličan koncert u Splitu.

Tekst: Ognjen Bulj
Foto: Antonela Radun

You may also like

%d bloggers like this: