Home News Phil Anselmo pokreće death metal projekat Scour

Phil Anselmo pokreće death metal projekat Scour

by Vjeran

Phil Anselmo pokreće death metal projekat Scour

Scour

Phil Anselmo (Down, Superjoint, ex-Pantera) sa bivšim i sadašnjim članovima bendova Cattle Decapitation, AnimosityStrong Intention i Pig Destroyer radi na novom death metal projektu pod nazivom Scour. Osobe koje su osim Phila uključene u ovaj projekt su John Jarvis (Pig Destroyer, Agoraphobic Nosebleed), Derek Engemann (Cattle Decapitation), Chase Fraser (ex-Animosity, Decrepit Birth) i Jesse Schobel (Strong Intention, Cast The Stone). U nedavnom intervjuu za Hellbound.ca o samom projektu Phil nije otkrio mnogo pojedinosti osim da namjeravaju objaviti EP sa vrlo kratkim pjesmama.

Tokom studenog, njegov Housecore Horror Fest će proslaviti tri godine postojanja. Za ovogodišnje izdanje koje će se održati od 13 do 15. studenog u Texasu nedavno se hvalio da će biti najbolje i najglasnije izdanje do sada. Osim filmskih projekcija i ove godine nastupaju brojni bendovi među kojima su Corrosion Of Conformity, Superjoint, Eyehategod, Nails, Crowbar,Dropdead, Autopsy, Poison Idea, thrash metal ikone Exodus, death metal veterani Incantation, apokaliptični HC/punk sastav Gasmiasma, te King Diamond koji će u potpunosti odsvirati svoj drugi album “Abigali“. Kao specijalni gost pojaviće se Sleazy P. Martini iz grupe Gwar. Festival će se po prvi put odvijati na dvije festivalske bine.

Phil Anselmo je zajedno sa suosnivačem festivala, Coreyem Mitchellom, nedavno pozvao horor filmaše da pošalju svoje filmove, a najuspješnijima će biti podijeljene i nagrade u različitim kategorijama.

You may also like