Home News Paul O’Neill preminuo zbog loše kombinacije lijekova!

Paul O’Neill preminuo zbog loše kombinacije lijekova!

by Vedrana Dobrić

Paul O’Neill, kreator multiplatinaste glazbene atrakcije Trans-Siberian Orchestra, preminuo je zbog loše kombinacije lijekova – metadona, kodeina, diazepama (generički Valium) i doksilamina (antihistamin).

Portal TMZ je dobio kopiju O’Neillovog izvještaja o autopsiji u kojem se osim gorepomenutih tableta spominju i bolesti s kojima se borio – blaga srčana bolest, hipertenzija i djelomično otvrdnjavanje arterija. Medicinski istražitelj je utvrdio da je njegova smrt bila slučajna.

Paulova obitelj nedavno je izjavila da je jedna medicinska sestra sa Floride kao uzrok njegove službene smrti navela neočekivanu reakciju organizma na propisane lijekove za liječenje njegovih brojnih kroničnih bolesti (uključujući razne komplikacije radi operacija koje su vezane za kosti i kralježnicu, srčane bolesti i hipertenziju).

Međutim, članovi Trans-Siberian Orchestra objavili su da je “preminuo od kronične bolesti”.

Trans-Siberian Orchestra je 1996. godine osnovao Paul O’Neill s Jonom Olivom i Alom Pitrellijem iz power metal benda Savatage, te klavijaturistom i glazbenim producentom Robertom Kinkelom. Tri godine kasnije krenuli su s turnejama i osvojili fanove nizom rock opera među kojima su Christmas Eve And Other Stories (1996.), The Christmas Attic (1998.) i The Lost Christmas Eve (2004.). Tijekom zadnjih dvadeset godina, postali su kritički hvaljena, multiplatinasta i širom svjetski poznata prog rock atrakcija koja je punila svjetske dvorane. U prošloj godini, tijekom zimske turneje, prodali su preko 927.000 ulaznica za svoje nastupe i ostvarili zaradu od preko 56,9 milijuna dolara. Od trenutka osnivanja i prvog albuma, održali su preko 1.800 koncerata za više od 14 milijuna obožavatelja i prodali 12 milijuna primjeraka svojih albuma i DVD izdanja.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: