Home News Pagan metal bend Vorna u prosincu objavljuje drugi album

Pagan metal bend Vorna u prosincu objavljuje drugi album

by Vjeran

Pagan metal bend Vorna u prosincu objavljuje drugi album

Vorna pola

Finski pagan metal bend VORNA će 4. prosinca za Inverse Records objaviti drugi studijski album pod nazivom “Ei Valo minua seuraa“. Materijal je miksao Tuomas Kokko iz Electric Fox studija (poznat po radu sa grupama Swallow the Sun i Ghost Brigade), a masterizovao Jaakko Viitalähde (Black Crucifixion, Alghazanth, Ghost Brigade). Omot albuma je dizajnirao Jarno Lahti (Pain, Hypocrisy,Before the Dawn).

Glavni vokal Vesa Salovaara kratko je prokomentirao izlazak albuma: “Ova godina je zasigurno bila najplodnija godina za nas, a cijeli proces snimanja albuma je jedno veliko intenzivno iskustvo koje se lako ne zaboravlja. Pjesme su se razvijale još od travnja i njihovih demo snimaka pa sve do miksanja koje se dogodilu u srpnju. Kao finalni rezultat dobili smo naš najzreliji, najšareniji, ali i najmračniji materijal do sada. “Ei Valo minua seuraa” se lirički bavi prilično univerzalnim i bezvremenskim temama i predstavlja priču o putu koji nas vodi ka duhovnoj ravnoteži u ovom otuđenom svijetu. Pjesma “Jälkemme” predstavlja najizravniji pristup samom albumu i upravo radi toga smo je odabrali kao promotivni singl. “

Na materijalu “Ei Valo minua seuraa” se nalaze sljedeće pjesme:

  1. Harmaudesta (Away from Grey)
  2. Jälkemme (Heritage)
  3. Itsetön (Soul Shriven)
  4. Sieluni varjossa (In the Nightside of Self)
  5. Vaipunut (Of Life Descended)
  6. Yksin (Alone)
  7. Hiljaiset rauniot (Silent Ruins)

Vorna cover

Vorna u listopadu kreće na europsku turneju, a na njihovim njemačkim nastupima društvo će im praviti black metal sastav Thyrgrim. Na dva švedska koncerta sa njima će nastupati folk/viking metal bend Grimner. Rad ovog benda možete pratiti putem njihove stranice http://www.vornaofficial.com/  kao i putem njihovog Facebook profila https://www.facebook.com/VornaOfficial. U nastavku poslušajte prvi singl albuma “Ei Valo minua seuraa“, pjesmu “Jälkemme“.

You may also like

%d bloggers like this: