Home ReviewsConcerts Ove dobre vibracije, bile su uistinu dobre

Ove dobre vibracije, bile su uistinu dobre

by Vjeran

RenegadesU srijedu, 23. ožujka 2016. održali su se još jedni Good Vibrations u Vintage Industrial Baru na kojem su nastupali RENEGADES, INTROVERS, te FIT THE QUOTA.

Prvi na programu bili su FIT THE QUOTA. Na papiru tročlani bend sa četiri čovjeka na bini Good Vibrationsa. Pretpostavlja se da mladić za klavijaturama nije bio naveden u osnovnu postavu koja se FIT THE QUOTAsastoji od  Antonia Hlupića, Ivana Cottieroa i Mate Ponjevića. Iza sebe imaju nekolicinu kocerata te materijal sa novog EPa kojeg su predstavili publici. Njihovim nastupom se vidi da sviraju garage/indie jer nastup nije odmicao od generalne probe prije ulaska u studio. Osim manjkave tonske probe loše raspoređenih instrumenata vokal se isticao iznad svega ostalog te je probijao bubnjiće svih koji su se približavali bini. Naime prije samog koncerta se moglo ćuti nekoliko puta (previše) “Digni vokal”, što nije toliko nepoznato u svijetu ton majstora, ipak pjevač je najprepoznatljiviji i njega svi moraju ćuti. Vrijedno je još primijetiti da mladi gospodin za mikrofonom nije savladao sve tehnike kojima se razbacuje te mu je vođenje glasa, nazalno i grubo pjevanje slabija strana. Falset dakako izvodi bez premca. Da nije sve tako sivo, instrumentima svakako vladaju, na prijelazima dakako labavih nogu, ali sve u svemu kvalitetno muziciranje sa povremenim kompliciranijim melodijama i prosviravanjima koja mnogo obećavaju. Put do slave je dugačak, a za Fit the Quotu je nadajmo se popločen vježbama pjevanja ili promjenom glasovne dionice.

Drugi na programu večeri bili su INTROVERS, zagrebački alt rock bend koji se sastoji od pet prijatelja koji su sa svirkom počeli 2012. te od tada praše po rodnome gradu uključujući KSET, KSFF OPENINTROVERS AIR te sada i Good Vibrations. Makar su napomenuli kako im je ovo jedan od rijetkih nastupa na većim pozornicama, ova petorka je od prve do zadnje note predstavljala moćnu tvornicu zvuka. Skladno i veselo, svirali su autorske pjesme, sve na hrvatskom, te davali dojam prijateljske svirke u koju se svatko mogao uključiti. Za INTROVERSE zatvorenost ne postoji koliko i ne postoje lagane pjesme. Kada je najavljena nešto laganija stvar, nitko nije očekivao toliko energije i emocije koliko su oni mogli pružati. Publika je ostala ukopana na mjestu željno iščekujući nove zvukove. Sve u svemu Introvertse, ako nastave biti svoji i sa ovolikom strasti svirati očekuje mnogo dobrih koncerata i albuma. Svakako se isplati vidjeti ih (ponovno).

Zadnji, i headlineri večeri bili su RENEGADES, Rage Against The Machine cover band. Osnovani RENEGADESdavne 2003., ova istarska četvorka koju čine Davor Kos, Andrej Udovčić, Demian Kalebić i Alfred Šegon predstavljaju nešto posebno. Naime može se reći da biti cover band nije toliko teško, oponašati nešto dobro nije isto kao i kreirati vlastito, ali biti dobar cover band, to sigurno nije lagano. Godine naravno govore za sebe, pa tako više od deset godina iskustva ostave trag na pojavu na pozornici. Nema treme, nesigurnosti, gledanja u ruke tokom sviranja čak i najtežih dionica. Vjerodostojno, zvukom, energijom i pogotovo vokalom “skidaju” RAtM. Bez puno opisivanja, tko voli Rage Against The Machine i nije u prilici vidjeti ih uživo (ipak imaju pauzu od pet godina) mogao bi ostati pozitivno iznenađen izvedbom Renegadesa.

Kada se zaokruže ove dobre vibracije, bile su uistinu dobre, dva od tri benda dali su svoje, i pokazali što najbolje mogu, a to je i više nego dovoljan razlog za odlazak na koncert.

Tekst i foto: Karlo Kaštelan

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: