Home News Opeth ima novi spot za pjesmu Era s posljednjeg albuma Sorceress

Opeth ima novi spot za pjesmu Era s posljednjeg albuma Sorceress

by Vedrana Dobrić

Legendarni švedski bend, Opeth ima novi spot za pjesmu Era s posljednjeg albuma Sorceress, kojeg je režiraMarkus Hofko. Spot sadrži dozu nihilizma, ali to nije ništa neobično za ovaj bend.

Mikael Åkerfeldt je s uzbuđenjem prokomentirao proces nastanka jer je bend jako malo sudjelovao u snimanju spota. Tijekom posljednje turneje, bend je napravio 3D modele svojih lica. I to je bilo sve! Kad je spot konačno završen, dečki su shvatili kako se tema stvarno uklapa u motive cijelog albuma. Možda je malo pretenciozno, ali tekst, glazba i emocija su savršeno uklopljeni.

To je priča o dječaku kojeg prati spodoba s kapuljačom (Hayao Miyazaki?). Ona ga vodi kroz različite lokacije. Promjene tempa prate promjenu prostora. Sve se logično smjenjuje. Dječak polagano shvaća svoj položaj u novonastaloj situaciji. Pjesma nema kraj. On je ostavljen za vlastitu interpretaciju promatrača.

Ukoliko još niste svoju kolekciju obogatili ovim besprijekornim izdanjem, vrijeme je da to učinite što prije. Sorceress možete nabaviti ovdje.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: