Home News Omnium Gatherum predstavili video za “Frontiers”

Omnium Gatherum predstavili video za “Frontiers”

by Vjeran

Omnium Gatherum predstavili video za “Frontiers”

omnium

Finski death metal sastav Omnium Gatherum objavit će 26. veljače svoj novi album “Grey Heavens” za Lifeforce Records. Nedavno su objavili video za pjesmu “Frontiers” kojeg je gitarist Markus Vanhalaprokomentirao na sljedeći način:

“Spot predstavlja potpuno drugačiji pogled na more iz naše prekrasnog rodnog grada Kotka u Finskoj nego što to donosi naturalistički video za pjesmu Unknowing sa našeg prethodnog prethodnog albuma. Ovaj put smo u staroj napuštenoj prašnjavoj trajektnoj luci, a snimili smo ga jedne ledene subote. Pjesma je mješavina agresivnog smrtonosnog metala i melodijskih elemenata. Uživajte!”

Jukka Pelkonen (vokali): “Novi album je prekrasan i moram reći da sam ponosan na naše najnovije dostignuće – to je definitivno naš najbolji album do sada. Naravno, uvijek je lako reći tako nešto, ali ovoga puta to je zaista i istina. Lirički, slušaoca tjera na razmišljanje, brz je, privlačan, melodičan i brutalan.”

Markus Vanhala (gitara): “Ponosan sam na “Grey Heavens” materijal. Istovremeno izražava i tugu i radost, agresiju i nježnost, te krhkost ljudskog uma.”

Omnium Gatherum svoj stil glazbe definira kao “Adult Oriented Death Metal”. Otkako ovaj šesteročlani bend postoji, predstavlja dokaz da i melodic death metal može postići ogroman uspjeh. Formirani su 1996. a svoje materijale su objavljivali za Nuclear Blast, Candlelight, i Rage Of Achilles. U kooperaciji sa Lifeforce Recordsom, objavili su ”New World Shadows” (2011) i “Beyond” (2013). Svijet su do sada obišli već nekoliko puta, a između ostalih, svirali su sa grupama Dark Tranquillity, Swallow The Sun, Nile, Grave, Entombed, Caliban, Insomnium i dr.

Omnium Gatherum cover

Grey Heavens“:
  1. “The Pit”
  2. “Skyline”
  3. “Frontiers”
  4. “Majesty And Silence”
  5. “Rejuvenate!”
  6. “Foundation”
  7. “The Great Liberation”
  8. “Ophidian Sunrise”
  9. “These Grey Heavens”
  10. “Storm Front”
Bend Draconian sa Omnium Gatherum uskoro kreče na europsku turneju. Podršku će im pružati grupe Year Of The GoatOceanwake. Za 2. ožujak imaju zakazan nastup u Budimpešti, dok dan kasnije sviraju u Beču.

draconiantourdec

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: