Home News Omnium Gatherum predstavili pjesmu “The Pit”

Omnium Gatherum predstavili pjesmu “The Pit”

by Vjeran
Omnium Gatherum

omnium gatherum

Finski sastav Omnium Gatherum objavit će 26. veljače svoj novi album “Grey Heavens” za Lifeforce Records. Nakon što su objaviili video za pjesmu “Frontiers“, te predstavili pjesmu “Skyline“, ovoga puta nam u audio obliku predstavljaju pjesmu “The Pit“.

Jukka Pelkonen (vokali): “Novi album je prekrasan i moram reći da sam ponosan na naše najnovije dostignuće – to je definitivno naš najbolji album do sada. Naravno, uvijek je lako reći tako nešto, ali ovoga puta to je zaista i istina. Lirički, slušaoca tjera na razmišljanje, brz je, privlačan, melodičan i brutalan.”

Markus Vanhala (gitara): “Ponosan sam na “Grey Heavens” materijal. Istovremeno izražava i tugu i radost, agresiju i nježnost, te krhkost ljudskog uma.”

Omnium Gatherum cover

Grey Heavens” spisak pjesama:

  1. “The Pit”
  2. “Skyline”
  3. “Frontiers”
  4. “Majesty And Silence”
  5. “Rejuvenate!”
  6. “Foundation”
  7. “The Great Liberation”
  8. “Ophidian Sunrise”
  9. “These Grey Heavens”
  10. “Storm Front”

Omnium Gatherum svoj stil glazbe definira kao “Adult Oriented Death Metal”. Otkako ovaj šesteročlani bend postoji, predstavlja dokaz da i melodic death metal može postići ogroman uspjeh. Formirani su 1996. a svoje materijale su objavljivali za Nuclear Blast, Candlelight, i Rage Of Achilles. U kooperaciji sa Lifeforce Recordsom, objavili su materijale ”New World Shadows” (2011) i “Beyond” (2013). Svijet su do sada obišli već nekoliko puta, a između ostalih, svirali su sa grupama Dark Tranquillity, Swallow The Sun, Nile, Grave,Entombed, Caliban, Insomnium i dr.

Omnium Gatherum, Draconian,  Year Of The Goat Oceanwake 25. veljače kreću na europsku turneju. Za 2. ožujak imaju zakazan nastup u Budimpešti, dok dan kasnije sviraju u Beču.

draconiantourdec

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: