Home News Númenor obradili “Riders of Theli” grupeTherion za predstojeće tribute izdanje

Númenor obradili “Riders of Theli” grupeTherion za predstojeće tribute izdanje

by Vedrana Dobrić

Númenor je symphonic power black metal sastav čiji članovi dolaze iz Smedereva i Beograda. Formirao ga je vokal Despot Marko Miranović, osnivač i glavni urednik Metal Sound magazina.

U periodu od siječnja do travnja 2012. godine, bend je završio svoj prvi full-length materijal “Colossal Darkness” koji je snimljen u studiju Paradox. Na materijalu se nalazi osam pjesama, a ovaj album je tijekom kolovoza 2013. objavljen za Stygian Crypt Production. Nakon njega su 2015. godine objavili drugi album “ Sword and Sorcery” za Stromspell Records.

Tijekom siječnja ove godine snimili su obradu pjesme “Valhalla” benda Blind Guardian koja je uvrštena na Stormspell CD kompilaciju.

Tekstovi benda su inspirirani književnim djelima Michaela Moorcocka, J.J.R. Tolkiena, Roberta E.Howarda i majstora mistike i horora HP Lovecrafta.

Za potrebe “Tribute to Therion” izdanja nedavno su snimili svoju verziju pesme “Riders of Theli” koja se u originalu nalazi na Therionovom albumu “Lepaca Kliffoth” iz 1995. godine. Tribute izdanje ovom švedskom bendu objaviti će ruski Stygian Crypt Production.

Númenor su:

Despot Marko Miranović-vokal, Srđan Branković-gitare, bas, Mladen Gosić– klavijature, Marko Milojević-bubanj i Željko Jovanović-vokal.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: