Home News Novi singl Organic Toy-a

Novi singl Organic Toy-a

by Metal Jacket
izvor: službeni FB benda

Bend su 2000. godine osnovali bubnjar Dušan Bogdanović i gitarista Filip Čivljak. Mada su surađivali sa dosta muzičara do 2010. godine su radili uglavnom kao duo. Tada im se pridružuju Klavijaturist Rade Martinović i Marko Simić na bas gitari.

Svoju muziku svrstavaju u domen post-metala i instrumentalnog rocka sa elementima industrijala, bluza, panka i stoner roka. Svoj prvenac album “Unfit” izdali su samostalno 2012. Album je sniman dijelom u Beogradu a dijelom u londonskom “BonaFideStudio”. Izdanje albuma prati i objavljivanje spota za pjesmu “XX”.

Bend je do sada imao koncerte po beogradskih underground klubovima, uključujući jedan od posljednjih koncerata održanih na Akademiji. Uz veliku pomoć prijatelja održali su koncert i promociju albuma “Unfit” u klubu “Rhiz” u Beču. 

2014. završavaju snimanje svog drugog albuma “66d” koji je, uz dosta muka i problema sa izdavačima, konačno 2016., isto kao i prethodni album, izdan samostalno od strane benda. U međuvremenu obradili su i snimili svoju prvu i za sada jedinu obradu grupe koju smatraju najvećom inspiracijom, a radi se o Pink Floydu i pjesmi Money. Tokom ljeta 2017. snimili su dvije pjesme, Skulls i Lunar koje će se naći na trećem studijskom albumu planiranom za 2018. Skulls je prvi singl.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: