Home News Novi bend SEVEN SPIRES se predstavljaju s pjesmom “Cabaret of Dreams” i albumom “Solveig”

Novi bend SEVEN SPIRES se predstavljaju s pjesmom “Cabaret of Dreams” i albumom “Solveig”

by Metal Jacket

Novi simfonijska metal sila se polako uzdiže na zapadu. Oni dolaze iz Bostona, a Seven Spires, bend s ženskom frontmen-icom zasigurno ima to što je potrebno da preuzmu svijetlo na sceni.

S svojim novim prvim teatralnim albumom “Solveig” pokušati će se probiti na symhonic metal sceni. Album će biti pušten u prodaju 04.08.2017. preko SAOL-a koji u sebi sadrži dio orkestralne izvedbe i samoga benda koji bi mogao privući mnoge nove fanove.

Širok stilistički dohvat Seven Spiresovih pjesama u kojoj se pričaju priče samo govori o sposobnosti samih članova benda. Od početaka kao melankolični power metal pa sve do melodic death metala s snažnom inspiracijom iz black metala, Seven Spires neće razočarati da napravi jaku impresiju na slušača jer njihov prepoznatljivi sklop melodija, teatralnosti i kvalitetnog aranžmana predstavlja zadovoljstvo ali i kaos, pa čak i utjehu.

“Solveig” govori priču o izgubljenoj duši i njegovom putovanju kroz Demonsko mračno neo-viktorijansko podzemlje. Usprkos malim truncima nade, ovo je teška i mračna priča s velikim fokusom na bijeg, smrt i dekadenciji. Također, radu na ovome albumu se pridružila mala skupina studenata kompozitora epic glazbe s Berklee College of Music kako bi i s emocionalne strane pokrenuli ovu priču.

Frontmenica Adrienne Cowan vodi bend s svojom snažnom, čeličnom voljom i glasom. A njezin vokal je kombinacija njezinog klasičnoga treninga i samonaučenih ekstremnih vokalnih tehnika. Zbog toga neće imati problema u odrađivanju live nastupa.

Bend je išao u Gate Studios u Wulfsburg (Njemačka) da napravi završne dijelove na svome albumu, a pridružila im se i Sascha Paeth (Avantasia, Kamelot, Rhapsody …), koja je na Seven Spires komentirala da su oni jedan od onih rijetkih novih i stvarnih osobnosti u metal sceni. Isto tako, potrebno je naglasiti da je bend dijelio pozornicu s već jačim imenima kao što su Arch Enemy, Amaranthe i Apocalyptica te mnogi drugi u svojih tri godina postojanja.

Band nastupa na Metal Daysu 25.07.2017.

A kako bi dobili bolji dojam o čemu se ovdje radi, sami pogledajte Seven Spires – The Cabaret of Dreams pa sami procijenite:   

You may also like