Home News Novi album Dream Theatera kao stepenica više u kreativnom identitetu benda

Novi album Dream Theatera kao stepenica više u kreativnom identitetu benda

by Vjeran

Novi album Dream Theatera  kao stepenica više u kreativnom identitetu benda

Dream-Theater-2013

Istoimeni studijski album Dream Theatera izdan je 2013. godine, taj trinaesti album okitio se imenom benda jer su njime željeli najaviti novu eru i pokazati da imaju budućnost kao  bend. Sa tog su albuma za pjesmu The  Enemy Inside dobili svoju drugu nominaciju za nagradu Grammy u kategoriji Best Metal Performance.

Od siječnja ove godine bend provodi vrijeme u Cove City Sound Studios u New Yorku, gdje rade na novom albumu koji bi se na tržištu trebao pojaviti početkom iduće godine. Naslov albuma još nije poznat, no zato se zna da će izaći pod izdavačkom kućom Roadrunner .

Gitarist John Petrucci izjavio je da u svakom ulasku u studio žele napraviti nešto više i bolje, sa njim se slaže i ostatak benda, jer svi zajedno vole i uživaju u tom što rade, pa vjeruju da najbolje tek dolazi.  Za magazin Revolver, Petrucci je rekao da novom albumu prilaze kao praznom, inspirativnom platnu. Sviđa mu se to što svako nekoliko godina krenu u iskušavanje nečeg novog, počevši od nule. Svjestan je također, da su kroz dosadašnju karijeru mnogo toga otkrili i  donijeli, ali mnogo je toga što još mogu istražiti. Takvim pristupom drže sebe zagrijanima ali i publiku koja s uzbuđenjem čeka nove uratke. Petrucci je zaključio da ne valja živjeti na staroj slavi jer se ulijeniš i više nisi zanimljiv.

Možda bi za Dream Theater najveći preokret bio, pronaći savršenstvo u jednostavnosti aranžmana, za razliku od dosadašnjeg kompleksnog pristupa. Suludo je očekivati da će odustati od virtuoznosti i progresive, ali zasigurno će biti zanimljivo čuti kamo će ih odvesti novo kreativno ludilo. Tračak onog što se krije iza zastora otkriti će nam, za očekivati je, narednih mjeseci.

You may also like