Home News Norveške black metal legende Emperor se iduće godine vraćaju na binu

Norveške black metal legende Emperor se iduće godine vraćaju na binu

by Metal Jacket
foto: Håkon Grav

Norveški black metalci Emperor će se vratiti u 2017. godine za nekoliko ekskluzivnih nastupa svirajući njihov kultni Anthems to the Welkin at Dusk u cijelosti slaveći 20. godišnjicu izdanja albuma. Prvi potvrđeni nastup je na Brutal Assault festivalu u Češkoj.

Kako su prije dvije godine imali svoga originalnog bubnjara Fausta koji je svirao na In the Nightside Eclipse, ovoga puta će svirati Trym Torson na predstojećim koncertima. Tyrm je je također svirao na svim ostalim albumima u njihovoj diskografiji, uključujući Anthems.

Ihsahn nedavno je rekao da “apsolutno nema smisla” za izradu novog studijskog albuma za Emperor , jer konačni proizvod “će biti razočaranje” za fanove. Emperor nije izdao nikakav novi materijal od Prometheus – The Discipline Of Fire And Demise koji je bio komponiran većinom od strane Ihsahna dok je u to vrijeme Samoth već okupljao svoj novi bend Zyklon.

Nastavio je: “Znam da Samoth uskoro izdaje novi The Wretched End i kako je vrlo očito, nas dvojica smo glazbeno vrlo udaljeni. Da napravimo novi Emperor trebali bi se vratiti u dane kada smo bili tinejdžeri, što je nemoguće.”

Ihsahn je dodao da je zahvalan što i dalje ima karijeru nakon objavljivanja In the Nightside Eclipse: “Mislim da imam sreće da budem u mogućnosti da ostanem u beskompromisnim umu. Mislim, nismo dobili nikakvo priznanje – svi su mrzili ono što smo radili – u ranim danima Emperora. Tek kasnije su se stvari poboljšale. Bilo je dugo vremena i naravno, kad smo počeli nije bilo black metal scene. Tako smo sve napravili na svoj način bez ikakve namjere da to bude karijera, jer to nije bila opcija. Bilo je nezamislivo. Tako da smo protiv svih očekivanja izradili karijeru na ovome. “

izvor: službena Facebook stranica benda Emperor

You may also like

%d bloggers like this: