Home News Noisome Mind, InFormation i Ewoya objavljeni na live kompilaciji Bankina

Noisome Mind, InFormation i Ewoya objavljeni na live kompilaciji Bankina

by Metal Jacket

Jedna zanimljiva vijest nam stiže iz Osijeka. Krajem petog mjeseca u klubu Exit održao se prvi u nizu koncertnih događaja pod nazivom “Bankina”. Ideja toga projekta bila je okupljanje osječkih autorskih bendova i izvođača na jednom grupnom nastupu gdje se svaki od navedenih mogao predstaviti prisutnoj publici s dvije autorske pjesme. U svrhu toga okupilo se šezdesetak članova iz trinaest osječkih imena alternativne scene čija je izvedba rezultirala snimanjem prve live kompilacije. Audio uradak kompilacije izbačen na YouTube pokazuje kako osječka underground glazbena scena obiluje raznim stilovima (od klasičnog rocka, hard rocka, pop rocka, punk rocka, post rocka ,… pa sve do hip-hopa ).  U okviru toga stilskog šarenila na kompilaciji su se našla i tri izvođača iz žanra na koji je fokusiran naš portal.

Noisome Mind je peteročlani bend koji u svojim autorskim pjesmama kombinira nekoliko podžanrova metala, ponajviše thrash i heavy koji su popraćeni melodičnošću uz čvrst mid tempo ritam. Bend je nastao još 2004. godine, no nakon nekoliko promjena članova i perioda neaktivnosti, od 2014. djeluje u trenutnom sastavu. Spremaju se za snimanje prvog demo albuma, a dotad možete poslušati “The Darker Me” i “Obscurity” snimljene u sklopu Bankine:

InFormation je bend osnovan 2009. u Osijeku. U svom djelovanju su prošli kroz nekoliko varijacija u broju članova i ustalili se u četveročlanoj postavi. U potrazi za vlastitim stilom razvili su povezanost između alternativnog, psihodeličnog rocka i stoner metala uz povremeno prikradanje još ponekog od glazbenih pravaca. Iza sebe imaju samoizdani album “Counterclockwise” iz 2014. godine koji su sami snimili, miksali i masterirali. Publici Bankine ponudili su “Warwhine” i “Big Lord’s Pig Horde”, a poslušati ih možete klikovima ispod:

Ewoya je hardcore/metalcore sastav osnovan u Osijeku. Svoju aktivnost bilježe od 2015. godine, a brojčano su sastavljeni od petero članova. Kao svoje glavne glazbene uzore navode Parkway Drive, Arhitects, Killswitch Engage, Trivium, As I Lay Dying, Suicide Silence i Whitechapel. Njihov trenutni rad usmjeren je  na materijalu za prvi EP benda. Na Bankini su se predstavili s pjesmama “Spark Inside” i “Phoenix” koje možete čuti na idućim linkovima:

Playlist cijele kompilacije:

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: