Home News Nightwish objašnjava mlađim bendovima na što obratiti pažnju (video)

Nightwish objašnjava mlađim bendovima na što obratiti pažnju (video)

by Vjeran

NightwishNightwish kažu da je za uspjeh u glazbenom svijetu najbitnije imati “strast i vatru” za skladanje i izvođenje glazbe.

Spremili su nekoliko savjeta za mlade bendove koji se tek trebaju probiti u glazbenoj sceni.

Svoj status na sceni drže još od 1996, kada su osnovani u Finskoj, a njihov zadnji album Endless Forms Most Beautifull prihvačen je skoro pa pozitivno od strane kritičara i fanova.

Na pitanje što bi rekli mladim bendovima koji tek počinju, Tuomas Holopainen kaže: “Bitno je imati vatru i strast kako bi stvarali dobru glazbu. Bilo da skladate ili izvodite, to morate raditi iz pravog razloga.” Zatim dodaje “Kada imate to u sebi, nađite ljude kojima vjerujete. Ima mnogo posla oko glazbe, i ne možete htjeti sve sami kontrolirati.”

Floor Jansen komentira: “Da sam sebi bar mogla reći da budem strpljivija, i da se fokusiram na ono što mi ide dobro, a ne da se probam baviti sa svime. Za svaku stvar u kojoj ja nisam dobra, ima nekoga tko je.”

Prošli tjedan, Holopainen je najavio kako Nightwish već ima planove za iduće 4 godine. Rekli su da  će imati godinu dana godišnjeg odmora nakon završetka sadašnje turneje, na kojoj nastupaju diljem svijeta, od Velike Britanije do Tokija.

You may also like

%d bloggers like this: