Home News Nervosa, zajedno sa War-Headom i Other Eyes Wise dolaze u Sarajevo 1.7.2016.

Nervosa, zajedno sa War-Headom i Other Eyes Wise dolaze u Sarajevo 1.7.2016.

by Vjeran

nervosaNervosa je metal bend iz São Pauloa osnovan 2010. godine. Trio čine Prika Amaral, Fernanda Lira i Pitchu Ferraz. Agresivni thrash metal sa dozom agresivnosti kakvu pokazuju samo latinoamerički bendovi prvi put je zapisan na demo izdanju 2012. godine koje je usmjerilo pažnju na thrash titanke. 2014. godine Napalm Records potpisuje Nervosu i grupa objavljuje prvi album – “Victim of Yourself” hvaljen je od strane fanova i kritike. U Sarajevo stižu u sklopu promocije svog novog studijskog albuma “Agony” koji će Napalm Records objaviti u junu ove godine. Do sada smo ih imali mogućnosti vidjeti na MetalDaysu 2015. u Tolminu.

Dobro poznati osječki thrasheri War-Head dijelit će binu sa Nervosom u Sarajevu. War-Head je jedan od najaktivnijih osječkih i hrvatskih metal bendova. Osnovani 2003. godine, 2004. su objavili mračan demo na kojem je bubnjeve odsvirao Honza Kapák iz dobro poznatog Avengera. 2008. objavljuju svoj prvi studijski album “No Signs of Armageddon”. Slijedi “… Still No Signs of Armageddon”, a posljednji studijski materijal nosi naziv “Imperium Mundi” i objavljen je 2014. godine. war-Head je jedan od rijetkih bendova sa ovih prostora da se može pohvaliti turnejom na Južno Američkom kontinentu.

Čini se da je na londonski sastav Other Eyes Wise Sarajevo ostavilo pozitivan utisak jer se vraćaju sa Nervosom i War-Headom da održe još jedan nastup u Bosni i Hercegovini! U pitanju je specifičan metal bend modernog pristupa, a kao svoje uzore navode, između ostalih, Mastadon, Meshuggah, Lamb of God i Slipknot. Bend je bio oduševljen prošlogodišnjom turnejom po Balkanu i radi tog iskustva se ponovno vračaju.

Cijena ulaznice, kao i mjesto održavanja će biti objavljeni naknadno. Koncert ova tri benda će biti organiziran u saradnji BHHC Bookinga, Sarajevo Metal Fest Promotionsa i Wolves Bookinga, a prijatelji događaja su Jeftina Štampa i Karlovačko.

You may also like