Home ReviewsConcerts Izvještaj i galerija: Nema zime uz thrash karavanu (Testament, Annihilator i Death Angel)

Izvještaj i galerija: Nema zime uz thrash karavanu (Testament, Annihilator i Death Angel)

by Darko Rajic

Nedjelja je, znate sami…ne znam ništa, ne galami. E, pa upravo je galama bila pokretač svega lijepoga za svakog metalca koji se našao u Ljubljani te večeri, 26.11. u kino Šiški. Tri vrhunska benda, preko tri sata glasnog metala i puna dvorana…večer za poželjeti. Death Angel, Annihilator i Testament, sudionici i ˝krivci˝za upalu mišića narednih dana, tri su benda koje smo pogledali i zagalamili na svaki od sreće. Hladna nedjelja, po meteorolozima najhladniji dan u godini, pretvorio se u pkleno vruću večer ispunjenu zvukovima kvalitetnog metala i glasne publike.

Veselica počinje intervjuom sa gitaristom Death Angel, Tedom, koji je toliko pristupačan da smo razgovor započeli čuđenjem kako se dvije njuške koje ga intervjuiraju zovu isto, Darko J Nakon par sekundi upoznavanja, u neformalnom razgovoru nam je otkrio kako voli doći u ove krajeve zbog lude publike, i kako se još uvijek sjeća svirke u Zadru, odakle ih najbolje pamtimo. Godine karijere nam je opisao, kao i detalje u vezi zadnjeg albuma, ali o tome u intervjuu koji ćete pogledati na ovim stranama uskoro.

Raspoloženi Death Angel otvorio je ovu večer. Kratko, nažalost, ali jasno. Death Angel je jedan od najboljih i najutjecajnijih thrash metal bandova, a ipak su uvijek, nezasluženo po strani. Energija koju daje ovaj bend je nešto što ih godinama prati u metal svijetu. Nastupi ovih američkih rasturača se pamte i prepričavaju, a od Zadarskog nastupa nije pala spika, već je samo ojačala. U svojih 40-ak minuta, koliko su nam se predstavili, mnogobrojna publika je dala znoj i glas da podrži nastup svojih idola, koji su više kao neki prijatelji koje dugo nismo vidjeli.

U istom štihu su se predstavili Annihilator, sljedeći bend. Jeff  Waters, legenda kanadskih manijaka ne odaje svojim nastupom godine. Bend koji je skupio ne zaostaje za prošlim postavama, a Jeff osobno nikad življi. Red novih pjesama, pa red hitova i delirij u publici. Osobno me Set The World On Fire toliko rasturio da sam se zaboravio i otišao u neke druge, ljepše godine…..publika podivlajala, bend još više, totalni kaos i po nekima, najbolji bend večeri. Annihilator sam, nažalost, gledao po prvi put nakon duuuugo godina čekanja i promašenih nastupa, ali isplatilo se. Emocije na n-tu i zadovoljan kez na licu mnogih, dovoljan su pokazatelj koliko su oni dobar bend, što u studiju, tako i uživo.

Nakon Kanade, red je došao na SAD opet i Testament, headlinere večeri.  Legende thrasha su izašli na binu i u skoro dva sata pokazali ko su i što su. Chuck i ekipa su udarili ravno u glavu, kako i dolikuje, te do kraja rasturili publiku koja nije davala znakove umora, dapače. Urnebes i kaos u prvim redovima rastao je sa svakom pjesmom i atmosfera je došla do usijanja, a lagane odmore su popratile solaže svakog člana na instrumentima. Dva gitarska, bubnjarski, te bas solo, dobro su došli da se malo odmori, ali i pokaže zavidna razina profesionalnosti. Mada, po nekima, solaže nisu bile bogznašto, heh, to je ipak dio programa i show-a. Osobno su mi upravo te solo točke djelovale malo predugo, ali eto…i to se mora odraditi. Sve u svemu, Testament je samo zakucao čavao svima nama u glavu svojom svirkom i rasturakim koncertom koji će Šiška dugo pamtiti. Zvuk je bio savršen, kao i uvijek u tom prostoru, a ponuda odjevnih artikala nije manjkala, kao kod nekih super zvijezdica. Od majica i kapa, do prišivaka i gaćica, sve to se moglo kupit na štandovima sa robom bendova. Tzreba li trošiti riječi na to? Nikako.

Dojam:5! Štimung:5! Bendovi:5! Ekipa? Sve pohvale i vidimo se opet!!

You may also like

%d bloggers like this: