Home News Natječaj za izlaganje na FSP-u.

Natječaj za izlaganje na FSP-u.

by Metal Jacket

Pozivaju se svi koji sebe smatraju underground vizualnim stvaraocima da pošalju radove na natječaj za izlaganje na Festivalu srpskog podzemlja. Festival će biti održan u subotu, 25. 02., a izložba će biti postavljena u atriju na prvom katu Doma omladine.

Ovogodišnja, treća po redu izložba pod nazivom “Podzemne mikro utopije” ima za cilj predstaviti stvaralaštvo umjetnika koji borave u prostoru undergrounda. Pojam underground preuzet iz engleskog jezika odnosi se na prostor koji je ispod zemlje – podzemlje, tajni, skriveni prostor, kao i na sve organizirane grupe, avangardne umjetničke pokrete i pojedince koji svojim aktivnostima pružaju otpor vladajućem vrijednosnom sistemu u svim oblastima čovjekovog djelovanja. Kako spomenute aktivnosti nastaju izvan kontrole vladajućeg komercijalnog sistema i ukazuju na njegove nedostatke i probleme, često ostaju daleko od očiju šire javnosti.

Izložbom “Podzemne mikro utopije” potiče se underground stvaralaštvo i predstavlja se fenomen undergrounda kao ostvariva utopija, skriveni prostor koji okuplja različite stvaratelje koji grade osobni stav o životu i društvu, stav koji nije opterećen vladajućim vrijednosnim sistemom.

Naziv “Podzemne mikro utopije” odnosi se na utopije koje umjetnici ostvaruju svojim pozicioniranima u undergroundu u okviru kojeg formiraju nezavisno djelovanje i odnos prema svijetu. U tom smislu, tema je slobodna, kao i medij. Možete nam poslati crteže, ilustracije, slike, kratke filmove, video-instalacije, digitalne printove, grafike, objekte, skulpture, gifove, fotografije, vizualnu poeziju…

Prednost će imati radovi manjeg formata kako bi što više autora bilo zastupljeno na izložbi. Kada je u pitanju video-format, biće prihvaćeni samo radovi u trajanju do 5 min. Propratni katalog izložbe osigurava organizator.

Rezultati natječaja biti će objavljeni 15. 02. na facebook stranici Festivala, i putem e-maila. Autori čiji radovi budu prihvaćeni, biti će naknadno obaviješteni putem maila o ostalim detaljima i obavezama u vezi sa postavkom izložbe i štampanog materijala.

Prijava treba sadržavati:

  • do 5 fotografija radova
  • link putem kojeg možemo pogledati video, film… (u slučaju da konkurirate video-materijalom)
  • kratku biografiju i/ili koncept, kratak tekst o stvaralaštvu, radovima…

Prijave i pitanja sa naznakom FSP – izložba, šaljite na e-mail adresu:

festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com 

You may also like