Home News Napalm Death iskrenošću osvaja publiku

Napalm Death iskrenošću osvaja publiku

by Vjeran

Ovo je samo potvrda da se isplati raditi onako kako želiš, a ne da radiš stvari koje ti nisu po volji

maxresdefault (1)

Prema izjavi Barny Greenway-a Napalm Death prodaje više albuma nego ikada. Barney vjeruje da se  nepodilaženje trendovima i iskrenost na kraju isplatila.

Za SkullsNBones je izjavio: ” Prodajemo više ploča trenutno nego ikada prije i to ne samo vinilna izdanja nego i Cd-ove, sve se prodaje vrlo dobro. Nismo podilazili nikakvim komercijalnim trikovima da to postignemo. Zapravo odustali smo od stvari koje su nam mogle pomoći u komercijalnom smislu i ostali vjerni našim načelima te je zbog toga je ovaj uspjeh zapanjujuć. Ovo je samo potvrda da se isplati raditi onako kako želiš, a ne da radiš stvari koje ti nisu po volji.”

Frontman Barney je rekao da inspiracija za ovaj album je bio prisilni rad koji je u današnje vrijeme svugdje prisutan. Također je dodao da se znaju namučiti dok ne pronađu pravo ime za album, ali nakon prošlogodišnjih nesretnih događaja u Bangladešu kada se srušila zgrada u kojoj se proizvodio tekstil to me nagnalo da otvoreno progovorim o prisilnom radu.

Barney: “Ljudi na vlasti vole reći da je ropstvo još samo prisutno u povijesnim knjigama, ali ako malo zagrebete ispod površine društva vidjet ćete da je ropstvo u današnjem svijetu itekako živo i prisurno u svim formama.”

U naslovu su dva značenja. Prvo Apex predator označava one koji su doveli ropstvo i imaju koristi o njega, a drugi Easy meat predstavlja one koji misle da nema druge opcije i pokoravaju se ovoj.” 

Još je nadodao da se nada da će ovaj album otvarati oči ljudima da uoče loše strane globalizacije.

Piše: Marin Soldatić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: