Home ReviewsReleases Moonspell – Extinct

Moonspell – Extinct

by Vjeran

 

Moonspell

Moonspell – Extinct

  1. Until We Are No More (Breathe)
  2. Extinct
  3. Medusalem
  4. Domina
  5. The Last Of Us
  6. Malignia
  7. Funeral Bloom
  8. A Dying Breed
  9. The Future Is Dark
  10. La Baphomette

Izdavač: Napalm Records

Godina: 2015

Od prvog mog susreta sa Moonspell i njihovom pjesmom Vampiria, taj bend mi stvara uvijek neki poseban mračni ugođaj. Ne mračno neugodan, nego mračno ugodan. Svakako ovaj bend bi u doba moje tinejđerske faze spadao u darkerske bendove, a eto danas ga svrstavaju u gotic metal bendove.

Ovo im je jedanaesti album i koliko god sa svojom ikonografijom i glazbom pokušavaju biti mračniji što mogu, oni sa pjesmama na ovom albumu taj pesizimizan okreću u optimizam.
Album je prožet već standardnom i prepoznatljivom vokalnom izvedbom Fernanda. Specifičnost i kvaliteta Monnspella se i nalazi u samom vokalu.
Album je pjevan, a opet slušatelja dovodi u trenutke kada bi najradije sa njim zajedno kričao. Ovaj album vrlo pametno i perfidno koketira sa radofoničnošću pjesama, tako kad bi glazbeni urednici bili iti malo educiraniji ovaj album bi se mogao naći u fonotekama naših radija.
Glazbena kvaliteta pjesama je neupitna. Na prvo slušanje se odmah može primjetiti količina znanja kojeg posjeduju članovi i kvalitetu stvaranja pjesama. Album se sastoji od deset pjesama i svaka upada u svoje mjesto. Možda će netko naći zamjerku u stilu glazbe, ali mislim da se taj netko već trebao naviknuti na osebujan stil Moonspella. Svakako preporučavam da ga poslušate i doživite.

Piše: Vjeran Birimiša

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: