Home News Monox je novo ime Dark “O” Metal Festa

Monox je novo ime Dark “O” Metal Festa

by Vjeran

Monox je novo ime Dark “O” Metal Festa koji je 14. i 15.08.2015. u Rijeci/Hartera!

monox_band

Trenutno jedan od najjačih bendova hrvatske metal scene, Monox, raznijeti će binu Dark “O” Metal festa i donijeti žestinu i groove u jednom. Bend koji broji 13. godina postojanja novim albumom “Perception Changes” donio je novu krv i novo ruho ovog dugogodišnjeg benda. Album skuplja nevjerojatno dobre kritike u cijelom svijetu, pa čak toliku da izlaze na poznatoj metal stranici Metal Injection, Metal Jacket Magazinea, a na Metal Pigeon-u ga svrstavaju među najbolje nove albume. Izvrsna uvježbanost, nabrijani live nastupi i žestina samo su dio onoga što dečki iz Monoxa donose. U povijesti su se držali čistog death metala, no s nadolazećim godinama prelaze u moderno doba i postavljaju granice uz groove i tehnički death metal poput Gojire, Meshuggah, Cynic ili Death. Brutalni vokali, razarajuća ritam sekcija, izrazita kvaliteta divljih bass dionica, te melodični gitarski uleti igraju se s morbidom i oporosti.
Uz velik broj koncerata u svojoj karijeri bend tek sada počinje svoju vladavinu gdje su nedavno nastupili kao predgrupa Crowbaru, a 25.07.2015. očekuje ih i nastup sa Suicide Silence u zagrebačkoj Močvari. Bend pokazuje snagu i umjetnost kontroliranja zvuka donoseći nešto potpuno novo u već velik obujam metal izričaja. Izdali su svoj prvi EP pod nazivom “Ending-Beginning” u 2009. Ovo izdanje brzo im je dalo puno pažnje na lokalnoj sceni koja je kulminirala svojim nastupom na 2010. izdanju Metal Camp festivala u Sloveniji (sada poznat kao Metal Days), a također su nastupili i na Paranoid Festu. Reći ćemo još samo da je ovo prvi Hrvatski metal bend koji je angažirao stranu PR agenciju pod nazivom “Sure Shot Worx” koja pod sobom drži velikane metal scene poput Gojira, Emperor Immortal, Behemoth i mnoge druge. Također izlaze u Rolling Stone-u, izbacuju izvrstan spot za pjesmu “Perfect Sky” pod Meisterwerk Productions kućom, a trenutno se nalaze pod menadžerskom palicom Metalsound Music-a ponosno grabeći prema blistavoj karijeri.

Na Dark “O” Metal Fest donose žestinu savršeno sjedajući u raznolikost žanra koju ovaj festival predstavlja!

Vidimo se u prvim redovima na Dark “O” Metal Festu 14. i 15.08.2015. u Rijeci/Hartera! \,,/

Official page:
http://www.monoxband.com/page/2/
Official Facebook Page:
https://www.facebook.com/MonoxOfficial
Official Bandcamp page:
https://monox.bandcamp.com/
Official live Video “Graced by Error / Life’s Worth”:
https://www.youtube.com/watch?v=BgdnvvYNKz0
Review Metal Pigeon:
http://themetalpigeon.com/2015/05/15/reviews-cluster-blowout-releases-by-melechesh-kiskesomerville-subterranean-masquerade-and-more/
Sure Shot Worx:
http://www.sureshotworx.de/index.php?pg=2555

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: