Home News Mi smo tu da im damo šansu, a vi sami odlučite (6)

Mi smo tu da im damo šansu, a vi sami odlučite (6)

by Vjeran
Where To Start

Mi smo tu da im damo šansu, a vi sami odlučite (6)

five

Na ovaj način nam je želja upoznati vas sa nekim bendovima za koje smatramo da u ovom naletu informacija jednostavno ne mogu doći do izražaja. Naravno nisu ovo jedini bendovi kojima se to događa, ali ako i jednom privučemo vašu pažnju, mi smo zadovoljni. Eto pa izdvojite dio svog vremena i bacite uho na njihove pjesme, možda će van se svidjeti.

1. The Shrine – “Coming Down Quick”

Kalifornijski psychedelic metal/rock sastav The Shrine objavio je video za pjesmu “Coming Down Quick” sa Century Media Records debut izdanja “Rare Breed“. Album je producirao Dave Jerden, a na njemu se nalazi 11.pjesama, s tim da su na sjevernoameričko digipack izdanje uvrstili i dvije bonus numere. Nedavno su odradili turneje po Japanu i Australiji, a trenutno se nalaze na turneji po Europi sa grupama Kadavar i Horisont.

2. Exmortus – “For The Horde/Relentless/Death To Tyrants”

Neoclassical metal sastav iz Los Angelesa početkom naredne godine objavit će album “Ride Forth“. Na materijalu se nalazi devet pjesama, a producirao ga je Zack Ohren (Suffocation, Immolation). Više detalja o novom albumu će otkriti u narednim tjednima. Nakon što su tokom karijere svirali sa grupama Kyng, Destruction, Dark Tranquillity, Krisiun i Hatchet, trenutno se pripremaju za nastup na kalifornijskom Winter Slaughter Festu sa grupama Flotsam & Jetsam i Holy Grail.U nastavku polsušajte njihove numere “For The Horde“, “Relentless” i “Death To Tyrants“.

3. Full Devil Jacket – “Valley Of Bones/ Killers”

Metal/rock sastav Full Devil Jacket dolazi iz Tennesseea. Posljednje što su objavili je LP “Valley Of Bones” 31.ožujka za eOne Music. Ovaj sastav postoji već duži niz godina, a ovaj materijal predstavlja njihovu prvo full-length izdanje u posljednjoj dekadi. Producirao ga je Justin Rimer (12 Stones), a na materijalu se nalazi deset pjesama. U nastavku poslušajte naslovnu numeru LP-a, te pogledajte nedavno objavljeni video za pjesmu “Killers“.

4. Farmikos – “Scapegoat”

Grupa Joe Holmesa, koji je bivši Ozzy Osbourne gitarist. Pjesma otvara njihov debi album nazvan po samom bendu koji je objavljen tokom ove godine. Holmes je između ostalih sarađivao i sa David Lee Rothom.

5. Elvenking – “Seasonspeech/Pagan Revolution”

Talijanski melodic power/folk metal sastav Elvenking 4.studenog objavit će svoj prvi live CD/DVD “The Night Of Night” za AFM Records. Materijal je snimljen tokom njihovog nastupa u rodnoj Pordenoni. Na DVD/2CD digipak izdanju nalaziće se snimak koncerta u trajanju od preko dva sata, te njihovih šest oficijelnih video spotova. U nastavku pogledajte klipove za pjesme “Seasonspeech” i “Pagan Revolution“.

 

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: