Home News Mi smo tu da im damo šansu, a vi sami odlučite (33)

Mi smo tu da im damo šansu, a vi sami odlučite (33)

by Metal Jacket
Where To Start

five, metal music, metal jacket magazine, best magazineNa ovaj način nam je želja upoznati vas sa nekim bendovima za koje smatramo da u ovom naletu informacija jednostavno ne mogu doći do izražaja. Naravno nisu ovo jedini bendovi kojima se to događa, ali ako i jednom privučemo vašu pažnju, mi smo zadovoljni. Eto pa izdvojite dio svog vremena i bacite uho na njihove pjesme, možda će vam se svidjeti.

1. DGM – “Animal”

Talijanski progressive metal sastav koji će 26. kolovoza objaviti novi album “The Passage“. Radi se o njihovom osmom studijskom materijalu, a bend djeluje od 1997. Tijekom godina su često mijenjali postavu , a 2007 im se priključio vokal Marco Basile. Na novom albumu se nalazi 11. pjesama, prisutno je više hard rock utjecaja, a melodije su savršeno utkane u ubojite gitare, klavijature i bubnjeve. Kao gosti na albumu pojavljuju se Evergrey vokal Tom Englund i Symphony X gitarist Michael Romeo.

DGM lineup:
Simone Mularoni – gitare, klavijature
Marco Basile – vokali
Andrea Arcangeli – bas
Fabio Costantino – bubnjevi
Emanuele Casali – klavijature

2. Caligula´s Horse – “Rust”

Australski sastav i spot za pjesmu “Rust” sa albuma “Bloom” koji je objavljen u listopadu prošle godine za InsideOutMusic. Ovaj bend iza sebe ima debi izdanje “Moments From Ephemeral City” iz 2011 i konceptualni album “The Tide, The Thief & River’s End” iz 2013.

3. Trick Or Treat – “United“, “Cloudrider” i “The Great Escape

Talijanski power metal bend koji je formiran 2002 kao Helloween tribute bend. Iza sebe imaju nekoliko studijskih izdanja sa autorskim pjesmama, a nedavno su potpisali ugovor sa izdavačkom kućom Frontiers Music Srl. u čijem izdanju su objavili album “Rabbit’s Hill Pt. 2” sa 11 pjesama. Materijal se temelji na noveli Watership Down koju je napisao Richard Adam. Producirao ga je Simone Mularoni (DGM), a kao gosti na albumu se pojavljuju Tony Kakko (Sonata Arctica), Sara Squadrani (Ancient Bards), te u ulozi zlog generala Woundworta, Tim RipperOwen (ex-Judas Priest, ex-Yngwie Malmsteen).

Trick Or Treat su:
Alessandro Conti – vokal
Guido Benedetti – gitare
Luca Venturelli – gitare
Leone Villani Conti – bas
Luca Setti – bubnjevi

4. Urn – “Epiphany

Dark symphonic gothic-folk metal sastav i spot za pjesmu “Epiphany” sa istoimenog LP-a koji je objavljen tijekom prošle godine.

5. Omicida – “State Of Terror

Thrash metal sastava iz L.A. i pjesma u kojoj na vokalima debitira Giovanni Barbieri. State Of Terror” je izravan napad na bilo koji oblik religijskog ekstremizma koji dovodi do nasilja i ljudske okrutnosti. Objavljen je 15. lipnja u digitalnom obliku na iTunesu i drugim digitalnim medijima.

https://soundcloud.com/omicidaofficial/state-of-terror-mix-final

 

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: