Home News Mi smo tu da im damo šansu, a vi sami odlučite (39)

Mi smo tu da im damo šansu, a vi sami odlučite (39)

by Vjeran
Where To Start

Na ovaj način nam je želja upoznati vas sa nekim bendovima za koje smatramo da u ovom naletu informacija jednostavno ne mogu doći do izražaja. Naravno nisu ovo jedini bendovi kojima se to događa, ali ako i jednom privučemo vašu pažnju, mi smo zadovoljni. Eto pa izdvojite dio svog vremena i bacite uho na njihove pjesme, možda će vam se svidjeti.

1. Naat – Vostok

Naat je instrumetalni post metal bend sa utjecajima doom i sludge žanra iz Genove koji je 3. listopada ove godine objavio svoj debi istoimeni album ”Naat” izdan za Argonauta Records. Bend su osnovali 2014. godine članovi bendova Antea, Lilium i Stone Smokers koji su bili prisutni godinama na rock/metal stoner sceni. Njihova ideja je da obrade svoje muzičke ideje i proizvedu doživljaj muzike bez predrasuda.

https://www.youtube.com/watch?v=3p8FtetcrI8

2. Sumac – Rigid man

Sumac je post metal/sludge bend koji su osnovali Aron Turner (Mamiffer, Old Man Gloom, ex-Isis), Brian Cook (Russian Circles) i Nick Yacyshyn (Baptist) 2014. godine. Njihov debi album ”The Deal” su izdali 2015. godine za Profound Lore, drugi album What One Becomes su izdali ove godine za Thrill Jockey, a uskoro će izdati Ep pod nazivom Before You I Appear. Produkciju, mix i master novog materijala je radio Kurt Ballou, gitarista poznatog američkog benda Converge.

3. Clouds – You went so silent

Clouds je atmosferični doom metal bend sa članovima iz različitih predjela svijeta. Možda ste upoznati sa radom članova benda po njihovom doprinosu u bendovima Shape Of Despair, Imber Luminis, Hamfređ, Vaer, We All Die (Laughing)…. Njihov debi album ”Doliu”(2015.) kojeg su sami izdali imati će uskoro nasljednika jer po pričama benda, sprema se drugi album. Gitarista Déhà je radio mix i master albuma.

4. Sinistro – Patrida

Portugalski sludge/doom/post metal sastav Sinistro je ove godine objavio svoj drugi studijski album ”Semente” za Seasons of Mist. Basista Ricardo Correia i bubnjar Paulo Lafaia su prethodno bili u bendovima Atentado i Mortify, a pored Sinistro-a sviraju u death ‘n’ roll bendu We Are The Damned. Nakon objavljivanja istoimenog albuma 2012. godine bend je dodao još jednog gitaristu koji im je pomogao da dalje proguraju njihov unikatni stil, održavavši sinematični osjećaj u pozadini.

5. Žen – Ja ću biti bor

Kvartet iz Zagreba, osnovan 2009. godine koji ne želi da svira konkretni žanr te miješa stilove kraut rock-a, psihodelije i indie rock muzike. Iza sebe imaju dva albuma; ”I onda je sve počelo” i ”Jantar” su izdati za Unrecords. Imali su nastupe u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Češkoj, Austriji, Njemačkoj, Slovačkoj, Češkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Italiji, Danskoj i u Švedskoj.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: