Home News Mi smo tu da im damo šansu, a vi sami odlučite (19)

Mi smo tu da im damo šansu, a vi sami odlučite (19)

by Vjeran
Where To Start

fiveNa ovaj način nam je želja upoznati vas sa nekim bendovima za koje smatramo da u ovom naletu informacija jednostavno ne mogu doći do izražaja. Naravno nisu ovo jedini bendovi kojima se to događa, ali ako i jednom privučemo vašu pažnju, mi smo zadovoljni. Eto pa izdvojite dio svog vremena i bacite uho na njihove pjesme, možda će vam se svidjeti.

1. Witchthroat Serpent – “Into the Black Wood”

Francuski doom trio koji je nedavno predstavio pjesmu “Into the Black Wood” sa njihovog predstojećeg albuma “Sang Dragon” koji će 30. travnja biti objavljen za Deadlight Entertainment. Witchthroat Serpent su:

Fredrik Bolzann (Darvulia, Fornication) – gitara, vokali
Lo Klav (Artemisia Absynthium) – bas
Niko Lass (Sektarism, Malhkebre) – bubnjevi

2. Shiraz Lane – “Same Ol´ Blues”

Finski sastav koji će 15. travnja objaviti debi album “For Crying Out Loud” sa devet pjesama + jednom bonus pjesmom. Producirao ga je Ben Varon. Osnovan 2011, Shiraz Lane je mladi, energični i ambiciozni hard rock sastav iz Vantaa u Finskoj. Članovi skandinavskih bendova The 69 Eyes, Amorphis, Children Of Bodom, Lordi iSonic Syndicate opisali su ovu grupu kao jedan od najzabavnijih bendova koji trenutno djeluje na finskoj underground glazbenoj sceni. Pobjednici takmičenja Hard Rock Rising 2014 i Wacken Metal Battle 2015 koji iza sebe imaju i EP “Be The Slave Or Be The Change” sa pet pjesama. Nakon numera “Wake Up” i “Mental Slavery“, koje ste već imali priliku poslušati u ovoj rubrici, nedavno su predstavili i pjesmu “Same Ol´ Blues“.Shiraz Lane su:

Hannes Kett – vokali
Jani Laine –
solo gitara
Miki Kalske –
ritam gitara
Joel Alex –
bas
Ana Willman –
bubnjevi

3. Demise Of The Crown – “Human Denial” i “We Are Invincible

Kanadski power metal sastav sa snažnim melodic death metal i hard rock utjecajima. Teme koje prevladavaju u njihovim pjesmama su osveta, mučenje, zlostavljanje i nečovječnost. Njihov debi materijal  koji nosi naziv po samom bendu je producirao Kevin Jardine (Uplift studija, gitarist benda Slaves On Dope), a masteriziraoJoao Carvalho (Protest The Hero, Alexisonfire, Rush). Biće objavljen 4. ožujka.

4. Velian – “Fireflies” EP

Bugarski sastav i njihov debi EP sa četiri pjesme kojeg je producirao Dilian Nedev, gitarista benda. Sviraju mješavinu power i melodic death metala, a članovi benda su poznati ljubiteljima bugarske underground scene jer su učestvovali u radu bendova Wartime, Progression, Hellrider i Fanagoria. Velian lineup:

Ivan Ivanov – vokali
Dilian Nedev – gitare, klavijature
Vasil Simeonov – gitare
Antonio Mitov – bas
Velizar Bolchev – bubnjevi

5. Decaying – album “One To Conquer

Finski doom/death metal sastav koji će za Hellthrasher Productions 4.ožujka objaviti vinilnu verziju četvrtog studijskog materijala “One To Conquer” koji je u studenom prošle godine objavljen na CD-u za isti label. Na materijalu se nalazi osam pjesama.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: