Home ReviewsConcerts Izvještaj & galerija: Metalna odmazda u hladnoćom zavijenoj Močvari

Izvještaj & galerija: Metalna odmazda u hladnoćom zavijenoj Močvari

by Metal Jacket

Petak je u Močvari uvijek znak dobrog provoda, a ni ovaj nije bio ništa drugačiji. Novi tjedan, nova Metalizacija, nova 3 benda kojima je jedini cilj ugrijati Zagrebačku publiku u nadolazećim hladnim danima. Ovotjedna nam je predstavila dobro poznate i čvrsto stojeće bendove poznate našoj publici. To su redom bili Dyad, Decomposing Entity te E.N.D.

Prvi po redu su bili već dobro poznati Dyad koji je preživio neke promjene u postavi. Dečki su to već relativno duljeg staža (za ove prostore) sa 4 godine postojanja, a svirali su već dobro poznate stvari sa svojega albuma Primal In Design koji je izašao u lipnju 2016. Publici koja se je htjela ugrijati na melodeath zvuke ovaj bend je došao kao naručen. Svoj relativno kratak set su odradili sa vrlo lijepom količinom energije i stila.

Slijedeći po redu su već vrlo dobro znani Decomposing Entity. Vrlo ozbiljnog, modernog i čvrstog death metal zvuka, pokazali su ponovno da se ne šale i da svoju poruku destrukcije shvaćaju vrlo ozbiljno. Njihov debitantski album, So It Begins, je još uvijek imperativ i glavno štivo nastupa. Publika je zasigurno uživala u ritmu ovih monstruoznih zvukova i vokalnog brekanja. Ekipa je stvarno dala sve od sebe da podrži headlinere.

I napokon, dolazi na pozornicu zadarski bend E.N.D. koji ove godine slavi impresivnu 20-u godišnjicu postojanja. Ovaj groove/thrash/experimental bend se je pokazao kao pun pogodak sa svojim nasilnim, groovy riffovima. Publika je stvorila apsolutni kaos i novo postavljena ograda ispred pozornice u Močvari je dobrano propatila. Očekivano najdulji set i apsolutno najbolja atmosfera je definitivno ugrijala ovaj ledeni petak.

Tekst: Filip Gudan
Foto: Vedrana Dobrić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: