Home ReviewsConcerts Melvinsi i dalje pokreću veliko kolo koje su davno zakotrljali

Melvinsi i dalje pokreću veliko kolo koje su davno zakotrljali

by Vjeran

Melvinsi i dalje pokreću veliko kolo koje su davno zakotrljali

Invalid Displayed Gallery

Zagrebačka Močvara je ponovno razveselila svoju šarenu publiku ugoščavajući velikane drone/sludge žanrova Melvins u pratnji sa bendom Big Business (sklopljen od članova Melvinsa).

Bez kašnjenja, točno na minutu, Big Business  je otvorio koncert svojim gromoglasnim sludgeom. Iznenadili su nove slušatelje svojom zapanjujučom glazbom koja koristi samo bass i bubnjeve, u potpunosti bez ikakve potrebe za gitarom. Močvara je cijela bila obavijena zidom dubokog zvuka i buke. Publika je zasigurno ostala oduševljena. Svoj nastup su odradili korektno, Melvins & Big Business 29.09.2015. Klub Močvara-5bez pretjerane interakcije s publikom i pokupili se kako bi se spremili za Melvinsov nastup koji će uslijediti.

Nakon kraće pauze, glavni prostor Močvare je bio utopljen u čistu nasumičnu buku koja je najavila ulazak jednih i jedinih Melvinsa, u punoj ratnoj spremi sa 2 bubnjara,Melvins & Big Business 29.09.2015. Klub Močvara-16 King Buzzom na gitari i Jarred Warrenom na bassu. Započinjajuči sa Onions Make Milk Taste Bad sa najnovijeg albuma, masakar prljavog sludgea je započeo i bez ikakvih pauza između pjesama, nisu stajali na slijedećih 15 numera.

Glazba je itekako zadovoljila dupkom punu Močvaru koja je započinjala nekoliko puta brutalne mosheve kojih bi se posramili i mnogi trešeri. Nakon sat i pol bespoštednog zida čiste buke, sa stagea su članovi odlazili jedan po jedan, a oba bubnjara su kao za doviđenja zaokružili koncert izuzetno nasilnom duplim bubnjarskim solom.

Sve u svemu, Melvinsi nisu nikako razočarali i svima pokazali kako stara garda koja je stvorila nekoliko žanrova i bila glavni uzor velikom broju prominentnih bendova današnjice poput Foo Fightersa i  Sunn O))) još uvijek znaju napraviti show kako spada.

Izvještaj: Filip Gudan

Fotografija: Ivan Maršić

You may also like