Home News Man Down će album i modele podijeliti fanovima

Man Down će album i modele podijeliti fanovima

by Vjeran

Man Down će album podijeliti fanovima

Man Down polaBend Man Down je odlučio ne tražiti izdavača, već će album ponuditi fanovima preko YouTubea kada bude završen. Povodom toga bend nam je poslao službenu izjavu: “Novi album smo, kratko i jasno nazvali “Weaponized“, i odlučili smo ne tražiti izdavača već podijeliti s fanovima, koji će ga moći slušati preko YouTubea. Bitno je da glazba dođe do ljudi. Ako je izdanje kvalitetno čut će se za njega. Prvi mi slušamo bendove iz Mađarske, Bjelorusije, Indonezije, Japana…  da li bi to bilo moguće prije 20-ak godina – čisto sumnjamo. Danas je svijet globalno selo, a ljudi cijene kvalitet.”

Album sadrži devet pjesama nemilosrdnog groove death metala, a uz njega će ljubitelji teškog zvuka moći čuti i tri pjesme sa prethodnog izdanja, EP-a pod imenom “Invasion“.

Da brutalni zvuk metala i ljepotice idu skupa dokazuje sarajevski bend Man Down, koji uz novi album ljubiteljima teških nota poklanja praznik za oči u vidu nekoliko desetina modela. One će svojim fotografijama zasigurno uljepšati glazbu.

“Odlučili smo se na ovaj potez jer smo htjeli srušiti stereotip da uz ekstremni metal ide samo crnina i tegoba, a uz lijepe djevojke rockeri sa natapiranim frizurama i bojom oko očiju. Ljepota i jeste u tome što je naša glazba prilično brutalna, čak i za metal, a djevojke daju kontrast tome. Ne možete očekivati od nas tekstove o nesretnim ljubavima i emocionalnim stanjima, naša poruka je mračna koliko je realna, ako će nam djevojke pomoći u tome da prenesemo svoju poruku, što da ne.”

Bend ima namjeru svaki dan objavljivati djevojku dana, tako da ćete duže od mjesec dana uživati u ljepoticama i brutalnoj muzici.

foto - trenutak.baU projektu Girl Down sudjeluju poznati regionalni alternativni modeli kao što su Viktorija Ivanovska, Ivana Gajić, Ana Mrkonjic (Ana Gia), Anamarija Rančić (Anomalia Wylde), Martina Dimoska, Ina Čano, Arnela Alagić (Lady Macbeth), Majda Pipilović i mnogi drugi, kao i  fotografi Marko Bishop Jadro, Sumea Sjenar, Mario Klein, Dečak iz vode, John W. Ḿiljkøvic i drugi.

Man Down je nastao 2011. godine kao projekt, a kao bend je zaživio dvije godine kasnije. Kako kažu članovi benda, cilj benda je praviti glazbu što težu, a opet slušljivu ne samo za ljubitelje death metala. Bend čine Keno Brutala na vokalu, Dino Buljubašić i Paško Zdilar na gitarama, Semir Vesković na bas gitari i Darko Trogrlić za bubnjem.

Album je sniman u 6th Floor Studios, a producirao ga je Šahsudin Osmanović Loli. Omot albuma su radili Keno Brutala i perspektivni sarajevski umjetnik Velid Agović.

Album izlazi prvog studenog, a sve novosti vezane za bend možete pratiti na njihovoj Facebook stranici https://www.facebook.com/ManDownInvasion.

Man Down

 

Foto: Sumea Sjenar

You may also like

%d bloggers like this: