Home News Lo Sound Desert rock dokumentarac objavio detalje i datum izlaska

Lo Sound Desert rock dokumentarac objavio detalje i datum izlaska

by Natas Dog
LO SOUND DESERT, metal jacket magazine

LO SOUND DESERT, metal jacket magazineKad analogni rock zvuk susretne punk rock klince u beskrajnom prostoru pustinje nadvijenom beskrajnim nebom može rodi se Desert rock.

Osamdesetih godina prošlog stoljeća dok su autoriteti pokušavali svim snagama održati njihov subjektivan doživljaj reda, klinci su pičili u pustinju na svojim quadovima, pickupovima, nosili opremu, pili, drogirali se i uživali na otvorenom nebu.

Lo Sound Desert Plakat

Ta sloboda je vrlo bitna stavka cijelog pokreta – u pustinji te nitko ne čuje, možeš pucati iz puške, možeš bit glasan, možeš se seksati gdjegod, uzimati štogod i biti kakav god. To je ostvarenje snova svakog angsty tinejdžera, a nagomilana energija je dala prostora potpuno novom žanru koji nije žanr već kultura za sebe.

Sam dokumentarac kaže da putuje od pustinja do zapušenih backstageova u Europi kako bi popratio razvoj ove sve jače kulture koja ne priznaje granice, prilagodljiva je i ne nezire joj se kraj kao ni beskrajnom nebu i prostranstvu pustinje.

LO SOUND DESERT predstavlja i intervjuira razne izvođače poput Josh Homme (Kyuss, Eagles of Death Metal, Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures), Brant Bjork (Kyuss, Fu Manchu), Mario Lalli (Fatso Jetson, Orquestra del Desierto, Ten East, The Perfect Rat) te mnoge druge iz raznih bendova poput Kyuss, Queens Of The Stone Age, Yawning Man, Fatso Jetson, Mondo Generator, Dali’s Llama, Hornss, Slo Burn, Unida and Fu Manchu.

A na Berlinskoj premjeri očekuje se i festival koji će predstaviti nešto nepoznatih, a vrlo kvalitetnih bendova i gdje će se emitirati sam dokumentarac. Sve popratne linkove pronađite pri dnu članka, a sam trailer u potpunosti pogledajte ovdje:

Lo Sound Desert from Monoduo Films on Vimeo.
www.losounddesert.com
www.facebook.com/losounddesert
www.vimeo.com/ondemand/losounddesert

www.facebook.com/events/1405498493082052

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: