Home News Legion of Lies je novi video spot benda Act of Defiance

Legion of Lies je novi video spot benda Act of Defiance

by Vjeran

Legion of Lies je novi video spot benda Act of Defiance

act of defiancebirthcdbigger

Act of Defiance, metal bend iz Los Angelesa, predvođeni gitaristom Chris Broderick (Megadeth, Nevermore, Jag Panzer), bubnjarom Shawn Drover (Megadeth), basistom Matt Bachand (Shadows Fall) i vokalom Henry Derek (Scar the Martyr), izdaju prvi album nazvan, Birth and the Burial. Imaju dva video spota za pjesme “Throwback” i “Legion of Lies” koji možete ispod pogledati.

Broderic najavljuje da u moru metal žanrova bend donosi zvuk koji je mix svih, beskompromisni metal koji bi trebao dobro sjesti svim fanovima. Drover i Broderic jako se dobro slažu i imaju zajednički ukus i stil u pisanju pjesama, tako se nakon odlaska iz Megadetha  rodila ideja da riffove koje nisu iskoristili upotrijebe kao bazu za pjesme novog benda. Drover potvrđuje posebnu kemiju i umeđu njega i Broderica kroz prizmu iste glazbene vizije i puta kojim žele da bend ide, radeći pjesme najbolje što mogu bez gledanja tko je pojedinačno više istaknut.

Basist Bachand poznat je po sviranju bas gitare sa šest žica ali se za potrebe benda lako prilagodio svirci sa dvije žice manje te je uz to na demo na demo predlošku kojeg mu je Broderic poslao odradio sjajan posao na bass dionicama dodavši im dodatnu dimenziju.

Dvojac Drover i Broderic vokala su tražili između 30 pjevača na način da su poslali demo snimku na koju su trebali snimiti glas. Kako su tražili vokal koji može pokriti sve, od vrištanja, growlanja i cleana, kad su poslušali Henrya znali su da je on taj, jer kako kažu on može sve, od melodičnog pjevanja do super heavy growlanja, ali i pokriva sve između, uspješno vladajući transformacijom vokala. Ono što im se posebno svidjelo u Henryevu glasu je to što i najžešće otpjevane dionice imaju dozu melodičnog u sebi.

Na albumu općenito, tematski bend proširuje vlastita iskustva fokusirajući se na teže životne sudbine tako da je žestoka glazba idealna podloga. Album je sniman u Americi, u tri različite države sa tim da su Drover iBroderic ranije imali spreman demo materijal. Omot je djelo Travisa Smitha a logo benda izradio je Van Wiliams tako da je bend upotpunio sve prezentacijske elemente.

Drover je zaključio da im predstoji borba i dokazivanje bez osvrtanja na staru slavu kako bi ostvarili iskrenu želju da Act Of Defiance ostavi dobar trag.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: