Home News Legendarni roker Eric Bell izdaje novi solo album

Legendarni roker Eric Bell izdaje novi solo album

by Natas Dog

Legendarni roker Eric Bell izdaje novi solo album

Eric Bell

Osnivač i originalni gitarist Thin Lizzya, legendarni Eric Bell, izdat će 26. veljače novi studijski album Exile putem On The Edge/Cargo Recordsa. Sjevernoirski roker krenut će na turneju po Velikoj Britaniji sa svojim bendom, a The Eric Bell Trio je potvrdio svoj nastup na Sweden Rock Festivalu u lipnju 2016.

Kada ste osnivač jednog od najvećih bendova u Irskoj povijesti, napisali se neke od najprepoznatljivijih rifova u rock glazbi i britanski premijer izjavi da sluša vašu glazbu kada mu treba nešto da ga podigne (što je pretpostavljamo jako često), bilo bi razumljivo da ćete sjesti, uživati i brati plodove svoje veličanstvene karijere.

No Eric Bell nije jedan od takvih glazbenika, on i nakon toliko godina još uvijek ima strast za stvaranjem nove glazbe i zbog toga mu skidamo kapu.

Exile je prvi album još od 2009. kada je izašao Lonely Nights In London koji je snimljen u Edge Recording Studios, praktički staji koja je pretvorena u studio.

Novi album tekstualno pokriva razne teme; neke se pjesme dotiču određenih teških trenutaka kroz koje je Eric prošao, druge pjesme govore o ljubavi, očinstvu i gubitku voljenih osoba. Neke stvari su napisane već odavno, a ostale tek nedavno te je čak ubacio i jednu staru rock ’n ’ roll obradu.

Iako Eric Bell nije započeo svoje glazbeno putovanje kao skladatelj, radeći uz Phila Lynotta, Van Morrisona i Dave Clarka dobio je uvid u cijeli proces pisanja pjesama, a samim time i samopouzdanje da pronađe svoj vlastiti stil pisanja pjesama. Eric je izjavio: “Ovaj album reflektira glazbu koju ja volim svirati i slušati, tako da pokušavam pokriti široki spektar muzike.”

Ispod možete pogledati datume njegove turneje po Velikoj Britaniji:

26.02. – Borderline, London
27.02.  – District Club, Pontypridd
28.02.  – Fiddlers, Bristol
29.02.  – The Haven Club, Oxford
01.03.  – The Iron Road, Evesham
03.03.  – The Snooty Fox, Wakefield
04.03.  – The Forum, Darlington
05.03.  – The Dreadnought Rock, Bathgate

Eric Bell Cover

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: