Home ReviewsConcerts Izvještaj: Latvijski veterani Heaven Grey isprašili Bjelovar! – Heaven Grey & FrogCity @ Mario Bar, Bjelovar, 5.5.2017.

Izvještaj: Latvijski veterani Heaven Grey isprašili Bjelovar! – Heaven Grey & FrogCity @ Mario Bar, Bjelovar, 5.5.2017.

by Metal Jacket
Heaven Grey

Agencija Hammer and Tongs ovog puta nam je u Bjelovar dovela malu karavanu iz Latvije, koja se dokoturala u pravom starinskom busu svih 2000 km do nas, dovodeći jedan od najstarijih metal bandova u Latviji i preko 10-ak fanova, koji uvijek s njima putuju.

Upravo ta činjenica je fascinirala na prvu….svi znamo u kakvim materijalnim uvjetima žive bandovi, a i njihovi fanovi, pa je poduzeti ovakvo putovanje iz ljubavi prema bandu nešto neopisivo lijepo. Ne samo to, nego su se dva dečka priključila putem, jer rade u Njemačkoj, ali ovo nisu htjeli propustiti.

Atmosferu je prvo zagrijala bjelovarska trojka muzičara, ad hoc sastavljena od Dine Pečenjeva (gitara, ex Chains of Suffering, Dyad), te Dine Ivančića (bubnjevi) i Antonia Ivančevića (bas, vokal) iz FrogCitya odsviravši nam nekoliko hard rock i heavy standarda, koje su uvježbali par sati ranije, jer najavljeni support, Deformity iz Rusije, nije došao, zbog problema s vizama.

Heaven Grey je odsvirao set od 10-ak stvari, uglavnom s novog albuma, Manuscriptum, kojeg upravo preslušavam, te nekoliko starih hitova, koje su njihovi latvijski fanovi pjevali s njima, a mi ostali se pridružili u banganju, plesanju, skandiranju, i općenito, sjajnoj atmosferi koja je odmah nastala.

Band svira jedan atmosferičan gothic metal u kojem stvari nose dobro odmjerene klavijature, melodične gitare i odličan mračan vokal. Svaka je stvar dobro koncipirana, srednjeg ritma, puna duboke atmosfere, laganih dijelova, kao i žestokih napada ritam sekcije, koji sami zovu na banganje. 24 godine iskustva i upornosti itekako su se čuli u tehničkoj dotjeranosti, zvuku i profesionalnosti nastupa, band zvuči jednako dobro live kao i na cd-u.

Sjajna večer, kao i uvijek u Mario Baru, zadovoljan band i publika, a spomenut ću još i sve češći dolazak na koncerte neke nove, mlade publike… za sad u tragovima, ali budi optimizam.

Tekst: Amalija Kranjec
Foto: Jasna Pečenjev

You may also like

%d bloggers like this: