Home News Kymera predstavila novi spot

Kymera predstavila novi spot

by Vjeran
Momci iz Osijeka su predstavili novi spot za pjesmu Rust s albuma Stillborn.

Album je snimljen 2013. godine. Spot je režirao Robert Ferenc. a još su sudjelovali Zorana Farkaš, Tea Tomanić, Ivana Avi-Šimunović, Ivana Plačko, Zoran Korman, Danijel Grbić & Dražen Stojčić. Sniman je u Epic Alternative Club Osijek.

 

Kymera je metal band iz Osijeka osnovan 2007. godine.

Članovi benda su:

  • Krunoslav Perić-Kruno – bas
  • Eldar Ibrahimović Pips – bubanj
  • Ivica Šimunović-Škico – gitara
  • Ivan Pripuzić-Pripo – vokal

 

Kymera je hrvatski metal band, porijeklom iz Osijeka, osnovan 2007 godine. Nakon prvih nekoliko nastupa, koji su prošli iznenađujuće dobro, bend je odlučio snimiti svoj prvi demo, nazvan “DEMO 2008”. Demo je snimljen u studiju Armagedon, a masteriran od strane Eldara Ibrahimovica Pipsa. Unatoč činjenici da je Demo snimljen u samo nekoliko dana, dobio je sjajne kritike, te Kymera odlučuje nastaviti s povećanjem broja nastupa, što po Hrvatskoj, što u inozemstvu.

U 2011 bend počinje sa snimanjem novog albuma, koji je rađen i masteriran gotovo godinu dana, također u studiu Armagedon. Ovo je prvi samostalno izdani album, koji je spreman za ozbiljnijeg izdavača. U međuvremenu, bend nastavlja s povećanim brojem sve boljih koncerata, a također je imao čast svirati kao predgrupa Machine Head-u, za sto je Kymera izabrana od Robb Flynn osobno.

U jesen 2011 Kymera je objavila svoj prvi video spot, koji je snimljen za stvar “Alive In Pain”. Video spot je dobio jako dobre kritike, tako da bend odlučuje snimiti još jedan  “Under Your Skin”, koji je objavljen u proljeće 2012. Oba spota je snimao i obradio Robert Ferenc, sa sjajnom pomoći Igora Somboleca na spotu “Alive In Pain”, i s pomoći legendarnih članova ekipe “Braće Pejić”, koji su sudjelovali s odličnim idejama na spotu “Under Your Skin”.

Konačno, početkom 2013 Kymera potpisuje za izdavačku kuću “MINER RECORDINGS”, te objavljuje svoj prvi album “Stillborn”! Ovo je re-izdanje Kymerinog studijskog albuma, s novim logotipom i cover artworkom.
U 2014. godini bend nastavlja intenzivno sa koncertima što rezultira odlaskom Saleta iz benda zbog previše osobnih i poslovnih obveza.
Njegovo mjesto zauzima Eldar Ibrahimović Pips, dugogodišnji prijatelj benda, tonac/producent dema i albuma Stillborn. Član legendarnog osječkog benda War-Head-a, vrhunski bubnjar, vlasnik studija Armageddon.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: