Home ReviewsConcerts Krist i Bronza su obavili svirku i više nego odlično

Krist i Bronza su obavili svirku i više nego odlično

by Vjeran

Krist i Bronza su obavili svirku i više nego odlično

Bronza (2)Route 66 je bio centar događaja kojem je bio cilj malo prodrmati topli kraj siječnja i možda malo opustiti studentsku ekipu kojima počinju ispiti. Koji god razlog bio, zagrebački thrasheri Krist i Bronza su imali zahtjevan posao koji su obavili i više nego odlično.

Sa početkom u 22:00, prvi su na pozornici bili Krist koji su Zagrebačkoj publici predstavili svoju novu postavu (Hazardous Fest je prvi imao tu priliku). Započinjuči sa Armagedon brzo su započeli svoje, pomalo jednostavne ali sasvim pristojne kompozicije. Publika nije bila pretjerano aktivna osim na obradi Masovne Sahrane od benda Horor Piknik kada je došlo i do laganog moshanja, priprema za ono što slijedi poslije Krista. Sveukupno, Krist je svoj posao odradio i više nego korektno, makar bi dobro došlo malo poraditi na nekim aspektima.

Ubrzo, pozornicu su opsjeli već dobro poznati thrasheri Bronza, napokon svirajući poslije Hazardousa. U ovom trenutku, Route 66 je bio poprilično pun. Par drndaja žica, bez pretjerane najave, prostor je bio ispunjen brzim i agresivnim zvukovima, a publika u minijaturnom prostoru je koristila svaki trenutak za mosh. Svirajući stvari svojeg debut dema, Bronza je također odsvirala i novu pjesmu, The Age Of Bronze te obrada Exodusovog Lesson In Violence. Nije potrebno uopće opisivati kakav kaos je ovaj kvartet stvorio u malom prostoru. Moshevi i crowdsurfanja su bili normalna pojava. Koncert je prošao izuzetno dobro i kvalitetno odrađeno.

Sve u svemu, ovaj relativno kratki, ali definitivno slatki, događaj je prošao i više nego dobro. Bronza i dalje pokazuje kako imaju dara za uzdrmati publiku. Ni Krist nije svoj dio loše odradio. Smatram da je publika ostala i više nego zadovoljna ovim uspješnim pokušajima energiziranja ovih i tako za zimu toplih večeri.

Tekst: Filip Gudan
Foto: Ivan Maršić

You may also like