Home News Krenite u rat s Nitom Strauss i We Start Wars!

Krenite u rat s Nitom Strauss i We Start Wars!

by Mislav Mihaljević

We Start Wars, nova je all-female glazbena skupina pod vodstvom dobro znane Nite Strauss, gitaristice još bolje znanog Alicea Coopera.

Postavu benda čine:

Nita Strauss (Alice Cooper) – Gitara
Alicia Vigil (Vigil Of War) – Bass
Seana (a.k.a. Shauna Lisse) – Vokal
Nicole Papastavrou – Gitara
Katt Scarlett (Femme Fatale) – Klavijature
Lindsay Martin – Bubnjevi

Na pitanje kako je uopće došlo do stvaranja We Start Wars, Nita Strauss izrekla je: “Pokušavam ovakav bend složiti otkada sviram gitaru. Uvijek sam imala osjećaj kako glazbenice nisu dovoljno cijenjene u glazbenom svijetu. Nije da ih nema i nije da se ne zna za njih, ali je činjenica da premalo all-female bendova dobiju onoliko pažnje koliko zaslužuju. Upoznala sam Nicole na NAMM-u prije nekoliko godina i nakon razgovora smo shvatile da imamo poprilično slična promišljanja. Bio je to onaj pravi klik i napokon imamo priliku raditi zajedno.

Po pitanju zvuka benda, Nicole Papastavrou je izjavila: “Rekla bih da je to super-melodični metal, ali s primjesama svačega za svakoga. Želimo svojoj publici pružiti nešto lijepo, ne preagresivno, ali da ima heavy zvuka u tom svemu.

Strauss je na kraju pojasnila i razlog baš ovakvom imenu za bend: “Fraza koju sam čula davno i koja je nekako ostala u mojoj podsvijesti – Neki od najvećih ratova u povijesti započeli su zbog prelijepih žena.”

Poslušajte njihov prvi singl “The Animal Inside” i slobodno započnite rat zbog ljubavi, a ne iz ekonomskih razloga i politikanstva.

You may also like