Home ReviewsConcerts Kocka je i ovaj put “ispunila” očekivanja

Kocka je i ovaj put “ispunila” očekivanja

by Vjeran

Kocka je i ovaj put “ispunila” očekivanja

20150221_014905_LLS

Baš kao i svaki put do sada, kad smo naumili otići u Kocku, i ovaj petak smo očekivali čudo. Čudo se u niti jednoj od mogućih manifestacija nije dogodilo. Kocka je još jednom ove mlade, kvalitetne i usvirane svirače dočekala skupa sa svojom neadekvatnom akustikom koja je i više nego u stanju pokvariti svaki zvuk s kojim se suoči. No pitanje zašto Kocku nitko nikada nije akustično tretirao ostavljamo na savjest bivšim voditeljima. Dodatna otegotna okolnost je odaziv na koncerte u Kocki, radi kojih je upitno koliko se uopće više isplati trpiti sve probleme prostora isključivo radi kapaciteta koji se rijetko kada iskoristi.

No, na stranu s već svima dobro poznatim problemima, koje se ipak ne treba zanemarivati, treba reći i ponešto o bendovima koji su nastupili, barem na temelju onoga što se usprkos neadekvatno namještenom zvuku svih bendova čulo. Dva šibenska benda koji su nas uveli u glavni nastup Narednika Lobanje nisu razočarali niti svojim nastupom, a ni svirkom.  Prvi su nastupili mladi Carnate u kojem se može prepoznati ogroman potencijal, volja za sviranjem i radom. Vrlo usvirani bend jako je zračio samopouzdanjem i napravio je jako dobru atmosferu za pretežito šibensku publiku koja je sačinjavala dobar dio skromnog broja publike u Kocki. Bilo je više šutki i atmosfera je usprkos svim poteškoćama bila na razini. Cult of Reborn malo je iskusniji bend koji je također jako dobro napravio svoj dio posla. Dakle vrlo usvirani, na visokoj razini, no s obzirom na količinu buke prouzročene dubokim frekvencijama, nemoguće je izdvojiti išta osim dobre energije koju su bendovi uspješno prenijeli na publiku.

Nakon predgrupa uslijedio je nastup zagrebačkih thrashera, Narednika Lobanje i Voda Smrti. Atmosfera je bila jako zagrijana te se s neizvjesnošću čekalo na dobar nastup Narednika Lobanje i Voda Smrti. Koncert je počeo s pjesmom Kriegbalaad u kojoj se bend predstavio svim smrtnicima kako Narednik Lobanja naziva svoje vjerne fanove, u što smo se uvjerili više puta tijekom koncerta. Puni potencijal bend pokazuje s drugom pjesmom, Siroče rata, koja je apsolutno osvojila publiku i podigla temperaturu za nekoliko stupnjeva. Bend je odsvirao gotovo sve pjesme sa svog EP-a, što je otprilike bilo nekih 40 minuta svirke, što se na kraju pokazalo nedovoljnim za većinu posjetitelja koji su bili malo razočarani,što nije direktna krivica benda jer je nastup kasnio iz nama nepoznatog razloga. Narednik Lobanja i Vod Smrti je pokazao kako zvuči bend koji konstantno odrađuje gaže što se vidi u dobroj usviranosti  tijekom cijelog koncerta, vokalna izvedba Narednika Lobanje je sasvim pristojno odrađena te ne odudara od vokalne izvedba s već spomenutog EP-a. Jedina zamjerka koju moram navesti je kvaliteta zvuka koja je u jednoj mjeri uništavala doživljaj koncerta zbog prevelike prigušenosti gitara a prenaglašenog bubnja, što nije nikako poželjno na koncertima,pogotovo ovakvog tipa glazbe, no nema veze. Sve u svemu nastup je bio prava poslastica za istinske ljubitelje starog zvuka  thrasha metala i nadamo se da će nam se Narednik Lobanja i Vod Smrti ubrzo vratiti.

Autori: Tonči Cvrlje i I.P. Bilanović

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: